Μαρτίν: “Είμαστε κοντά στο να παίξουμε την τελική φάση”

Αισιόδοξος πως το ισπανικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί εντός των τεσσάρων γραμμών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ACB, Αντόνιο Μαρτίν.

Αισιόδοξος πως το ισπανικό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί εντός των τεσσάρων γραμμών, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ACB, Αντόνιο Μαρτίν.

Ο 53χρονος Ισπανός υποστήριξε πως όλοι οι εμπλεκόμενοι εργάζονται με κατεύθυνση την επανέναρξη του πρωταθλήματος, όμως δεν παρέλειψε να τονίσει πως υπάρχουν ακόμη εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

“Δυστυχώς, δεν έχω μια κρυστάλλινη σφαίρα για να μάθω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας. Η διαίσθησή μου είναι ότι είμαστε πιο κοντά στο να παίξουμε την τελική φάση. Είναι η επιθυμία μας αλλά και η επιθυμία των συλλόγων. Η δουλειά που κάνουμε έγκειται στην φιλοσοφία ότι θα παίξουμε. Πρέπει να παίξουμε γιατί είναι καλό για όλους. Οι φίλαθλοι δεν έχουν δει μπάσκετ από τον Μάρτιο. Το να είσαι χωρίς μπάσκετ τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο, δεν είναι καλό. Δεν είναι καλό για τους παίκτες, τη δυναμική των συλλόγων, για τη διοργάνωση και το το πρωτάθλημα (σε σχέση με τους χορηγούς). Τα σενάρια αλλάζουν αλλά μετά τις δύο τελευταίες εβδομάδες είμαστε αισιόδοξοι“, δήλωσε αρχικά ο Μαρτίν στο ισπανικό πρακτορείο EFE και συνέχισε:

“Ήμασταν οι πρώτοι που βάλαμε ένα χρονικό πλαίσιο από τις 14 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου. Καταλάβαμε ότι υπήρχαν εξωτερικοί παράγοντες που έπρεπε να προσαρμοστούμε. Το ενδιαφέρον μας είναι να ξεκινήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Εάν οι οδηγίες που ορίζονται από τις υγειονομικές αρχές δεν μας επιτρέπουν να ξεκινήσουμε εγκαίρως, ο πιο φυσικός τρόπος για να το λύσουμε είναι να μιλήσουμε με την EuroLeague και να προσπαθήσουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία”.

Για το αν επόμενη σεζόν θα περιλαμβάνει 18 ή 20 ομάδες, ανέφερε: “Αποφασίσαμε ότι δεν θα υπάρξουν υποβιβασμοί επειδή συμμετείχαν πολλές ομάδες ενώ απομένουν 11 παιχνίδια μέχρι το τέλος. Δηλαδή το 33% της κανονικής περιόδου. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να έχουμε 18 ομάδες. Θα είναι μια δύσκολη σεζόν για όλους, όχι μόνο το μπάσκετ”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.