Ρεάλ – Μπαρτσελόνα 81-74: Ο τίτλος στη Μαδριτη! (hls)

Η βασίλισσα επέστρεψε στο θρόνο του ισπανικού μπάσκετ λυγίζοντας την Μπάρσα με ήρωα τον απίθανο Ταβάρες.

Ο τίτλος βάφτηκε λευκός! Η Ρεάλ υπερίσχυσε της Μπαρσελόνα και στο δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στη Μαδρίτη και με 3-1 νίκες αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας για 36η φορά στην ιστορία της.

Τι κι αν δεν είχε στον πάγκο τον Πάμπλο Λάσο, έχασε και τον Άντονι Ράντολφ με σοβαρό τραυματισμό, αντιμετώπιζε όλη τη χρονιά τα γνωστά προβλήματα στη θέση “1” και είχε μειονέκτημα έδρας σε σχέση με την ανώτερη θεωρητικά ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους; Η Ρεάλ βρήκε τον τροπο μέσω της άμυνας, κράτησε για άλλο ένα παιχνίδι πολύ χαμηλά την επίθεση των Καταλανών και χάρη στο τερατώδες παιχνίδι του Έντι Ταβάρες (25π, 13ρ, 9/11 διπ, 7/7 βολές) και την αμέριστη βοήθεια του Κοζέρ (17π και το κρίσιμο τρίποντο στο 76-60, 1:15 για το τέλος) κατάφερε να πάρει την νίκη που της χάρισε τον τίτλο.

Η Μπάρσα δεν βρήκε κυνηγούσε στο σκορ με μικρές διαφορές σε όλο το παιχνίδι, είδε τον Μίροτιτς να μένει χαμηλά για την κλάση του (14π, 3/8 σουτ, 6/6 βολές), τον Καλάθη να την ξαναβάζει στο ματς στην τρίτη περίοδο (12π, 9ρ συνολικά) και τον Έξουμ να βοηθά (13π), αλλά με τους Ντέιβις-Λαπροβίτολα-Σανλί να μένουν στους δύο πόντους, δεν είχε λύσεις. Κάπως έτσι οι μπλαουγράνα μένουν με άδεια χέρια μετά τον Φεβρουάριο και την κατάκτηση του Κυπέλλου, αφού η Ρεάλ όχι μόνο τους έφραξε τον δρόμο για τον τελικό του φάιναλ φορ, αλλά τους πήρε και το πρωτάθλημα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.