Λαμπροβίτολα: Από την «βασίλισσα» στους «μπλάουγκρανα»

Η Μπαρτσελόνα θα είναι η πέμπτη ομάδα του Λαμπροβίτολα στην 7χρονη θητεία του στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να γίνει ο Νίκολα Λαπροβίτολα, όπως μετέδωσε το ισπανικό μέσο «Basketplus» και ο Αργεντινός διεθνής, ύστερα από δύο χρόνια θητείας στην Ρεάλ Μαδρίτης, θα πάει στην «αιώνια» αντίπαλο της, την Μπαρτσελόνα, υπογράφοντας συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

Ο Λαμπροβίτολα ήταν ο βασικός στόχος του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, πριν από έναν χρόνο και είχε συμφωνήσει με τους «πράσινους, αλλά δεν αποδεσμεύτηκε από την Ρεάλ, λόγω της φυγής του Φακούντο Καμπάτσο στο ΝΒΑ και η παρουσία του κρίθηκε απαραίτητη από τον Ισπανό προπονητή, Πάμπλο Λάσο. Στους «μπλάου γκρανα» δεν προορίζεται και πάλι και για την θέση του βασικού πλει μέικερ, αφού υπάρχει ο Νικ Καλάθης και θα είναι η εναλλακτική επιλογή του ‘Ελληνα διεθνή παίκτη.

Ο 31χρονος γκαρντ θα γίνει μόλις ο δεύτερος Αργεντινός παίκτης στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που θα έχει αγωνιστεί στις δυο μεγαλύτερες ομάδες του αθλητισμού της χώρας. Ο Πέπε Σάντσες που είχε παίξει και στον Παναθηναϊκό, είχε πραγματοποιήσει το αντίστροφο δρομολόγιο, από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ.

Πέρσι ο Λαπροβίτολα μέτρησε 6.8 πόντους και 3.8 ασίστ σε 34 εμφανίσεις στην EuroLeague, ενώ στην ACB ήταν πιο παραγωγικός με 9.5 πόντους και 3.9 τελικές πάσες σε 32 παρουσίες.

Ο Λαμπροβίτολα, εκτός από την Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα, έχει φορέσει την φανέλα των Μπανταλόνα, Μπασκόνια, Εστουδιάντες και Ρεάλ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.