ACB: Η μέρα που ο Μπαγκαγιόκο θα θυμάται μια ζωή…

Σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών έκανε ντεμπούτο στην ACB και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στο ισπανικό πρωτάθλημα.

Για τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας του το να ασχοληθούν επαγγελματικά με το μπάσκετ αποτελεί όνειρο, που τις περισσότερες φορές μένει ανεκπλήρωτο. Στην περίπτωση του Μπασάλα Μπαγκαγιόκο η μοίρα τα έφερε διαφορετικά…

Γεννήθηκε στο Μάλι τον Σεπτέμβρη του 2006 και λίγα χρόνια αργότερα μετακόμισε με την οικογένεια του στην Ισπανία, όπου για πρώτη φορά δοκίμασε το ταλέντο του στο μπάσκετ. Ενσωματώθηκε στις ακαδημίες της Τενερίφης και το 2019 συστήθηκε στο μπασκετικό κοινό, αγωνιζόμενος στο Minicopa (διεθνές τουρνουά μπάσκετ για παιδιά που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Ισπανία). Μάλιστα, η ομάδα του έφτασε μέχρι τον τελικό του τουρνουά, όπου ηττήθηκε (80-68) από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Την επόμενη σεζόν συμμετείχε στο πρόγραμμα των ακαδημιών της Alcalá Basketball Club, όπου κατάφερε να ξεδιπλώσει αρκετό από το ταλέντο του. Έτσι, δεν άργησε η στιγμή που η Φουενλαμπράδα χτύπησε την πόρτα του. Σε ηλικία 14 ετών οι Μαδριλένοι τον έκαναν δικό τους και ο Αφρικανός ύψους 2.07 μ. αγωνίστηκε στην EBA League (τέταρτη κατηγορία της Ισπανίας) μετρώντας 8.6 πόντους με ποσοστό 74% στο δίποντο και 7.8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Η μέρα που δεν θα ξεχάσει ποτέ όμως ο Μπαγκαγιόκο είναι η 25η Απριλίου του 2021. Στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 23η αγωνιστική της ACB και πριν καν ολοκληρωθεί η πρώτη περίοδος ο Ρεβέντος του έκανε νεύμα να περάσει στο ματς και κάπως έτσι το όνειρο ενός παιδιού που ήρθε από τη Δυτική Αφρική στην Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο, έγινε πραγματικότητα.

Ο Μπασάλα Μπαγκαγιόκο σε ηλικία 14 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών έκανε ντεμπούτο στην ACB και έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ στο ισπανικό πρωτάθλημα, καταρρίπτοντας ένα… καταραμένο ρεκόρ 16 ετών. Το ψηλόλιγνο παιδί από το Μάλι ξεπέρασε τον Ρίκι Ρούμπιο και έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στην Ευρώπη.

Υπολογίζαμε να τον χρησιμοποιήσουμε για δέκα λεπτά, διότι είχε προπονηθεί πολύ καλά και δεν έδειξε να φοβάται. Από εδώ και στο εξής θα συνεχίσουμε να τον φροντίζουμε όπως κάνει πάντα ο σύλλογος και να τον προστατεύσουμε. Θα πάω σιγά σιγά μαζί του“, παραδέχτηκε μετά το τέλος του ματς ο Ζοζέπ Μαρία Ρεβέντος, γνωρίζοντας πως όλα τα φώτα είχαν πέσει πάνω στον Μπαγκαγιόκο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.