Ντικούδης: «Υπάρχει η αίσθηση ότι θα έχουμε συστράτευση στο προ-ολυμπιακό τουρνουά»

Ο πρώην συμπαίκτης του Σπανούλη στην Εθνική ομάδα, μίλησε για την έμπνευση που μπορεί να δώσει ο νέος τεχνικός στους διεθνείς παίκτες.

Ο διοικητικός υπεύθυνος της ΕΟΚ, Δήμος Ντικούδης για όλες τις Εθνικές ομάδες μίλησε στο webradio της ΕΟΚ, μία ημέρα μετά την παρουσίαση του Βασίλη Σπανούλη στην θέση του προπονητή της Εθνική Ανδρών και υπογράμμισε ότι ενόψει του προ-ολυμπιακού τουρνουά, υπάρχει η αίσθηση ότι θα σημειωθεί απαρτία όλων των διαθέσιμων παικτών που θα κληθούν. Ο Ντικούδης που είναι μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2005 και δευτεραθλήτριας κόσμου 2006, χαρακτήρισε τον Βασίλη Σπανούλη, “εμπνευστή” για όλους τους διεθνείς παίκτες.

Οι δηλώσεις του Δήμο Ντικούδη:

Για το γεγονός ότι στο team των εθνικών ομάδων βρίσκεται η… μισή ομάδα του 2005: «Είναι σουρεαλιστικό απ’ τη μία αν το σκεφτείς πριν, πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ τυχερός που έζησα αυτήν τη στιγμή στην πραγματικότητα.

Έχοντας πλέον και το Βασίλη στο team της Ομοσπονδίας, σαν τον άνθρωπο που είναι το νούμερο 1 στο κομμάτι της προπονητικής και της θέσης ως προπονητής της Εθνικής, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό και μεγάλο αυτό που πάμε να κάνουμε.

Ο Βασίλης υπήρξε ηγέτης σαν αθλητής, έρχεται πάλι σε μια ηγετική θέση και οφείλουμε να κάνουμε ένα πολύ δυνατό team όλοι μας, να εργαστούμε, να συνεργαστούμε, έτσι ώστε να φέρουμε υγεία, καλά αποτελέσματα, σύμπνοια και έμπνευση στην Εθνική Ανδρών».

Για το αν μπορεί να μεταφέρει ο Βασίλης Σπανούλης το πάθος του στην ομάδα: «Πρέπει να το περάσει αυτό. Νομίζω είναι μεγάλο στοίχημα για τον Βασίλη και είναι ένα απ’ τα μεγάλα προσόντα του.

Πέρα απ’ το πόσο κάλος μπορεί να είναι ένας προπονητής στα συστήματα και στο πώς θα στήσει μια ομάδα στο παρκέ, το πάθος που θα εμπνεύσει, η συμπεριφορά του στην προπόνηση απέναντι στους παίκτες, η ομιλία του, η κατ’ ιδίαν συζητήσεις και το πώς παθιάζεται στον πάγκο, είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Επειδή ξέρω ότι τα έχει ο Βασίλης, καλείται να τα εφαρμόσει σαν προπονητής και καλούμαστε να πάρουμε τα οφέλη απ’ αυτά».

Για το αν θα υπάρξει μεγαλύτερη συστράτευση στο προ-ολυμπιακό σε σχέση με το EuroBasket: «Συνδυαστικά με το περσινό καλοκαίρι που δεν υπήρχε αυτή συστράτευση για πολλούς και διάφορους λόγους και με την έλευση του Βασίλη, ο οποίος εμπνέει κι έχει ξεκινήσει επαφές με παίκτες, πρέπει και όλοι θέλουμε να πάμε στη συστράτευση.

Είμαστε πολύ μακριά ακόμη απ’ τα πρώτα παιχνίδια του Φεβρουαρίου και ακόμη πιο μακριά απ’ το επόμενο καλοκαίρι, αλλά η αίσθηση όλων είναι ότι θα έχουμε μια συστράτευση φέτος».

Για το κίνητρο που έχουν οι παίκτες να δώσουν το παρών στην Εθνική: «Όταν είσαι ένας παίκτης elite, παίζεις σε υψηλό επίπεδο, δεν έχεις αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες και ξέρεις ότι αυτό θα κριθεί σε 3-4 παιχνίδια, είναι πάρα πολύ μεγάλη πρόκληση.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.