Ελλάδα-Καναδάς 91-97: «Λύγισε» στην 4η περίοδο – Μόνο νίκη επί της Κίνας για την πρόκριση στους ημιτελικούς

Η Εθνική χρειάζεται την νίκη κόντρα στην Κίνα για να προκριθεί στους ημιτελικούς. Πέντε διεθνείς με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά το παιχνίδι «χάθηκε» από την άμυνα και τα 11 περισσότερα ριμπάουντ των Καναδών

Η Εθνική ήταν ανταγωνιστική για 27 λεπτά κόντρα στον Καναδά για την πρεμιέρα του προολυμπιακού τουρνουά της Βικτώρια, αλλά στην τέταρτη περίοδο, τα σημάδια κόπωσης ήταν φανερά, δεν είχε τις εναλλακτικές επιλογές από τον πάγκο της και ηττήθηκε από τους οικοδεσπότες (91-97). Η ήττα δεν έχει συνέπειες για την Εθνική, καθώς εφόσον νικήσει την Κίνα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (2/7), θα προκριθεί στους ημιτελικούς και ενδεχομένως να αναμετρηθεί με τον Καναδά στον τελικό της διοργάνωσης, για να διεκδικήσει το ένα και μοναδικό εισιτήριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H Εθνική άρχισε το παιχνίδι χωρίς φόβο, αλλά με…πάθος και «άγγιξε» το «άριστα» στην επίθεση της, έχοντας 8/18 τρίποντα. Η παραγωγή των 50 πόντων ήταν απόροια της έλλειψης δισταγμού των διεθνών να σουτάρουν από την γραμμή του τρίποντου και η ευστοχία τους έφτασε το 44%, αν και ο Καναδάς είχε τις ανάλογες «απαντήσεις» από την ίδια θέση του γηπέδου. Οι Καναδοί είχαν 6 εύστοχα τρίποντα, αλλά κυρίως η απόδοση του Αλεξάντερ-Ουόκερ σε δημιουργία παιχνιδιού και εκτέλεσε, δεν επέτρεψε στην ελληνική ομάδα, τρείς φορές να διατηρήσει, αν όχι να αύξανε την διαφορά των 8 πόντων που δημιούργησε. Το κέρδος του Ρικ Πιτίνο ήταν η χρησιμοποίηση των 11 από τους 12 παίκτες της Εθνικής στο πρώτο ημίχρονο (δεν έπαιξε μόνο ο Ρογκαβόπουλος) και παρά την εναλλαγή σχημάτων και την αντικατάσταση των βασικών, η ελληνική ομάδα είχε τον έλεγχο του ρυθμού. με απόλυτη ισσοροπία στα ριμπάουντ (17-17).

Η Εθνική έχασε την καθαρή σκέψη του Σλούκα στα τελευταία τρία λεπτά της 3ης περιόδου, όταν και ο Καναδάς που κυνηγούσε στο σκορ, προηγήθηκε, γιατί ο Ντόρτ και ο Τζότζεφ που είναι από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ, περιόρισαν και τους δυο πλέι μέικερ της Εθνικής, ενώ έγιναν λάθη και χάθηκαν αμυντικά ριμπάουντ που τιμώρησε με καλάθια ο Καναδάς, ο οποίος προηγήθηκε μέχρι και 12 πόντους. Η Εθνική μείωσε μέχρι τους 4 (91-95), αλλά ο Καναδάς, με τις ατομικές πρωτοβουλίες των Μπάρετ, Ουόκερ και Ουίγκινς στην επίθεση προκρίθηκε στους ημιτελικούς.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 50-46, 71-74 91-97

Η στατιστική: http://www.fiba.basketball/oqt/canada/2020/game/2306/Greece-Canada#tab=boxscore


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.