Πρίφτης στους Playmakers: «Θα άλλαζα τις ήττες στον πόντο και τον τελικό Κυπέλλου» (vid)

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε εφ' όλης της ύλης στους Playmakers μετά το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού στην Euroleague.

Αναλυτικά τι είπε ο κόουτς των «πράσινων»:

Για το τι κρατάει από τη σεζόν: «Δεν είναι ώρα, προφανώς κάναμε κακή χρονιά στην Euroleague, όλοι θα ήθελαν καλύτερο αποτέλεσμα. Έχουμε ακόμα 2 παιχνίδια και θα προσπαθήσουμε να διεκδικήσουμε ό τι καλύτερο. Τουλάχιστον δείχνουμε ότι χωρίς να έχουμε βαθμολογικό κίνητρο δεν είμαστε αδιάφοροι. Η χρονιά τρέχει ακόμα, είναι σημαντικό ότι κάποια παιδιά όπως ο Μαντζούκας βρήκαν χώρο, είναι βούλησή μας ως κλαμπ. Ήταν δύσκολη χρονιά, με ατυχίες και τραυματισμούς, ο Νέντοβιτς έχασε το πρώτο δίμηνο, ο Παπαπέτρου ήταν εκτός αρκετό καιρό, δεν είναι δικαιολογίες αλλά δυσκολίες».

Για το αν είναι εύκολο να διεκδικήσεις τίτλους και να δίνεις χρόνο σε νέους: «Η παντρειά δεν είναι εύκολη, θέλει υπομονή. Θα δούμε στην πορεία αλλά είναι καλό ότι ο Παναθηναϊκός έχει διαμορφώσει έναν καλό κορμό με βλέμμα στο μέλλον και με την προσθήκη του Σαμοντούροφ και ίσως και κάποιες κινήσεις που θα γίνουν το καλοκαίρι, ώστε να υπάρξει μελλοντικός καλός ελληνικός κορμός».

Για το τι έμαθε: «Και από τις νίκες και από τις ήττες μαθαίνεις, δεν πρέπει να κάνεις τα ίδια λάθη. Να μη μένουμε πολύ στα λάθη και να χαλάμε την ψυχολογία μας και την ατμόσφαιρά μας, να πηγαίνουμε στην επόμενη μέρα με αισιοδοξία. Υπάρχουν άσχημα και θετικά, το θέμα είναι πώς τα βλέπεις και που δίνεις έμφαση. Για τον μέσο οπαδό η σεζόν φέρνει περισσότερο απαισιοδοξία, αλλά υπάρχουν μικρά πράγματα θετικά που μας κάνουν αισιόδοξους για το μέλλον».

Για το επίπεδο της Euroleague: «Όλα είναι σε υψηλό επίπεδο, δεν γλιτώνεις με το παραμικρό. Πρέπει η τεχνική αλλά και η συγκέντρωση να είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό, η Euroleague είναι αμείλικτη, σε 2-3 λεπτά χάνεις το παρκέ κάτω από τα πόδια σου. Το είδαμε πολλές φορές φέτος, προσπαθήσαμε, είχαμε και ατυχίες, αλλά το επίπεδο είναι πάρα πολύ υψηλό για προπονητή και παίκτες. Έχει μεγάλη διαφορά από το Eurocup, γιατί μετά από δύο κακές ήττες δεν παίζεις με την Ανδόρα ή την Τσεντεβίτα για να ρεφάρεις αλλά με την Ρεάλ».

Για τον Παπαγιάννη: «Χαρά μου που δουλέψαμε μαζί φέτος, έκανε βήματα προόδου, το μέλλον είναι μπροστά του. Το σημερινό είναι δείκτης για το τι μπορεί να κάνει απέναντι σε έναν έμπειρο και καλό αντίπαλο. Μακάρι να συνεχίσει έτσι, είναι κεφάλαιο για μας».

Για τα ματς που θα διάλεγε να αλλάξει: «Αρμάνι εδώ, Μπασκόνια έξω, Εφές εκτός έδρας, Μπάγερν εκτός έδρας, παιχνίδια που κρίθηκαν στον πόντο και χάσαμε μέσα από τα χέρια μας. Ήταν ιδιαίτερη χρονιά, πανδημία και πόλεμος έφεραν έναν τρελό συνδυασμό και νέα δεδομένα. Η Μακάμπι για παράδειγμα αναβάθμισε τελείως τη θέση της και τους στόχους της. Αν είχαμε 3-4 νίκες παραπάνω θα μιλούσαμε διαφορετικά. Εντός συνόρων θα άλλαζα τον τελικό Κυπέλλου, παίξαμε καλά 3 δεκάλεπτα και καταρρεύσαμε στο τέταρτο πνευματικά και κυρίως σε επίπεδο φυσικής κατάστασης. Αδικήσαμε τον εαυτό μας και χάσαμε την ευκαιρία να πάρουμε έναν από τους τίτλους της χρονιάς».

Για το αν αδικείται από την κριτική και αν το περίμενε: «Είναι δύσκολο, το ήξερα, αλλά να το βιώνεις δεν είναι εύκολο για κανέναν, ούτε για μένα ούτε για τον συνάδελφό μου στον Ολυμιπακό. Η χώρα είναι δύσκολη, ο κόσμος παίζει ρόλο, η κριτική είναι μέρος της δουλειάς, πρέπει να την απομονώνεις αλλά και να την ακούς και να την επεξεργάζεσαι γιατί μερικές φορές είναι σωστή. Τη δέχομαι, είναι ένα δύσκολο κομμάτι εκτός παρκέ και υπάρχει μεγάλη διαφορά σε σχέση με το εξωτερικό. Η προπόνηση είναι αναντικατάστατη κι εμείς είχαμε πολλές ελλείψεις σε μία δύσκολη χρονιά, με περιορισμένο ρόστερ. Ο Αβδάλας είχε πολλές φορές υποχρεώσεις με το παιδικό και το εφηβικό, ο Σίμτσακ και ο Χαραλαμπόπουλος τραβήχτηκαν πολλές φορές για να βγάλουμε την προπόνηση. Σε κάθε δουλειά υπάρχουν τρεχάμενοι και παρατρεχάμενοι. Οι τρεχάμενοι βιώνουν δυσκολίες και οι παρατρεχάμενοι μιλούν για δικαιολογίες. Είναι δύσκολο για μία ομάδα να παίζει χωρίς προπόνηση».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.