Σλοβενία-Αυστραλία 93-107: Βιονικός Πάτι Μιλς χάρισε το χάλκινο στους «boomers» (hls)

Η Αυστραλία είναι η τρίτη ομάδα του βάθρου του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ, με τον Πάτι Μιλς να σκοράρει 42 πόντους και 9 ασίστ στο μικρό τελικό με την Σλοβενία.

Οι διοργανωτές Ιάπωνες, προέβησαν σε μία παγκόσμια πρωτοτυπία στο Τόκιο, με τον μικρό τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ να ρίχνει την αυλαία, ενώ ο μεγάλος τελικός είχε ολοκληρωθεί πριν από πέντε ώρες!

Παρόλα αυτά ο αγώνας του χάλκινου μεταλλίου ήταν συναρπαστικός με την Αυστραλία του βιονικού Πάτι Μιλς να κερδίζει την Σλοβενία του παιδιού-θαύματος Λούκα Ντόνσιτς και να ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, πίσω από ΗΠΑ (χρυσό μετάλλιο) και Γαλλία (ασημένιο).

Η Σλοβενία, η οποία έφτασε «τραίνο» μέχρι τα ημιτελικά δεν άντεξε στη πίεση και φάνηκε ότι δεν είχε το βάθος πάγκου που απαιτούταν για να κατακτήσει ένα μετάλλιο. Ο Λούκα Ντόνσιτς, ο οποίος έκανε ακόμα μία καλή εμφάνιση στο μικρό τελικό (22 πόντους, 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ), δεν είχε την συμπαράσταση που θα έπρεπε και έτσι η ομάδα του έμεινε στην 4η θέση. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 μετά από 17 νίκες με τον Λούκα Ντόνσιτς στη σύνθεση της, έχασε δύο σερί ματς και έτσι το ρεκόρ του σταρ των Μάβερικς με την Εθνική Ανδρών της χώρας του μετατράπηκε σε 17-2.

Από την άλλη πλευρά, οι Αυστραλοί ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κέρδισαν και τις τέσσερις περιόδους. Έδειξαν γιατί έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά αήττητοι, και με οδηγό τον φανταστικό NBAερ Πάτι Μιλς (42 πόντους, 9 ασίστ, 35 σύστημα αξιολόγησης) πήραν το πολυπόθητο μετάλλιο που τόσα χρόνια περίμεναν. Τα βήματα προόδου που έχουν κάνει τα «καγκουρό» την τελευταία πενταετία είναι απίστευτα. Ένα παράδειγμα προς μίμηση για το πώς ανοικοδομείς μία Ομοσπονδία μπάσκετ σχεδόν από το «0». Οι «boomers» μετά από δύο σερί μεγάλες διοργανώσεις στην 4η θέση (2016 Ολυμπιακοί Αγώνες Ρίο Ντε Τζανέιρο, 2019 Παγκόσμιο Κύπελλο Κίνα), έσπασαν την κατάρα και βρίσκονται στο βάθρο.

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 45-53, 67-78, 93-107

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.