Γαλλία – Σλοβενία 90-89: Το χέρι του…Μπατούμ (hls)

Μια τάπα του Νικολά Μπατούμ στο τελευταίο δευτερόλεπτο του δεύτερου ημιτελικού του Ολυμπιακού τουρνουά έδωσε την πρόκριση στους "Τρικολόρ".

Ο δεύτερος μεγάλος ημιτελικός του Ολυμπιακού τουρνουά ολοκληρώθηκε, με την Γαλλία να παίρνει την πρόκριση αφού επικράτησε της Σλοβενίας με σκορ 90-89 σε έναν αγώνα με συγκλονιστικό φινάλε.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Σλοβενία με οδηγό τον Λούκα Ντόντσιτς παρουσιάστηκε άκρως ανταγωνιστική σε μια περίοδο όπου σημείωσε 29 πόντους αλλά δεν κατάφερε να λειτουργήσει ανάλογα αμυντικά με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να χτίσει κάποια διαφορά από αυτό το πολύ παραγωγικό διάστημα του αγώνα.

Στο επόμενο διάστημα το ματς ήταν ισορροπημένο με τους Γάλλους να πιέζουν και να προσπαθούν να κουράσουν τον κινητήριο μοχλό των αντιπάλων τους γνωρίζοντας καλά ότι αν κατάφερναν κάτι τέτοιο θα είχαν τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 44-42 υπέρ της Σλοβενίας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Βενσάν Κολέ μπήκε καλύτερα και με πρωταγωνιστές τους Ντε Κολό και Φουρνιέ κατάφερε να χτίσει μια διαφορά η οποία ανέβηκε και σε διψήφιο επίπεδο χωρίς όμως οι “Τρικολόρ” να καταφέρνουν να την διευρύνουν αρχικά και να την διατηρήσουν στο ίδιο επίπεδο στην συνέχεια με την Σλοβενία να αντιδρά με τους Τόμπι και Τσάντσαρ και να καταφέρνει να διατηρηθεί μέσα στο ματς.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα η εικόνα ήταν σταθερή με τους Γάλλους να διατηρούν ένα ελαφρύ προβάδισμα και τους Σλοβένους να προσπαθούν να διατηρηθούν κοντά στο ματς μέχρι το φινάλε κάτι που τελικά συνέβη. Η πρόκριση κρίθηκε στην τελευταία φάση κυριολεκτικά με τον Νικολά Μπατούμ να κόβει τον Κλέμεν Πρέπελιτς και να χαρίζει την πρόκριση στον τελικό στους “Τρικολόρ” όπου εκεί περιμένει η Team USA.

Τα δεκάλεπτα: 27-29, 15-15, 29-21, 19-24.

Δείτε εδώ τα στατιστικά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.