Η τελευταία συνάντηση δύο ρομαντικών της «πορτοκαλί θεάς»;

Λουίς Σκόλα και Πάου Γκασόλ ίσως βρέθηκαν για τελευταία φορά αντιμέτωποι, 21 χρόνια μετά από την πρώτη τους συνάντηση.

Ήταν 23/01/2001. Ο Πάου Γκασόλ ήταν ήδη στη Μπαρτσελόνα, ο Λουίς Σκόλα έκανε το… αγροτικό του στην Χιχόν ως δανεικός από την Ταού Κεράμικα.

Το τελικό σκορ (88-50) ουδεμία σημασία έχει στο “Παλάου Μπλαουγκράνα”, αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση δύο μετέπειτα θρύλων του αθλήματος. Ο Αργεντίνος είχε σκοράρει τότε τα 2/5 των πόντων της Χιχόν (20) και είχε κατεβάσει 13 ριμπάουντ (εκ των οποίων τα 6 επιθετικά). Ο Γκασόλ τελείωσε το ματς με 12 πόντους για τους νικητές.

Από τότε, πολύ νερό κύλησε στο… αυλάκι. Δεκάδες αναμετρήσεις στο NBA, πολλές συναντήσεις και σε Εθνικό επίπεδο, πιστοί αμφότεροι στα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα κάθε καλοκαίρι. Δεν υπήρχε για εκείνους επιλογή, η «αλμπισελέστε» και η «φούρια ρόχα» αντίστοιχα δεν ήταν υποχρεώσεις πριν τις διακοπές, αποτελούσαν το «όνειρο» τους, για αυτό ζούσαν και ανέπνεαν. Ήθελαν να δοξαστούν σε εθνικό επίπεδο, να γίνουν «θεοί» στις χώρες του και αμφότεροι το κατάφεραν με πανηγυρικό τρόπο.

Ο Σκόλα έχει κερδίσει 20 μετάλλια με το εθνόσημο στο στήθος (από όταν ήταν 15 έως και τα 41 του), ενώ ο Πάου έχει 14 μετάλλια. Αριθμοί απλοί θα πείτε, αλλά πολλές φορές λένε όλη την αλήθεια. Φυσικά, ορισμένα από τα μετάλλια του Γκασόλ ήταν πολύ δυσκολότερα από αυτά του Σκόλα αφού ο Ισπανός έπαιζε σε Eurobasket και όχι σε Americup (πολύ υψηλότερο το επίπεδο στην Γηραιά Ήπειρο). Χωρίς αυτό βέβαια να μειώνει τα επιτεύγματα του Λουίς, ο οποίος άλλωστε έχει στη συλλογή του μεταξύ άλλων, χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο και ασημένιο μετάλλιο σε Μουντομπάσκετ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.