Ρόουζ: «Δε θέλω να φύγω από το Σικάγο»

Στους Σικάγο Μπουλς θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια ο Ντέρικ Ρόουζ, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος.

Στους Σικάγο Μπουλς θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια ο Ντέρικ Ρόουζ, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος. Ο Αμερικανός γκαρντ τόνισε πως οι τίτλοι του Μάικλ Τζόρνταν με τη φανέλα των «ταύρων» αποτελούν κίνητρο για τον ίδιο, ενώ αναφέρθηκε και στην έως τώρα καριέρα του.

Ο Ρόουζ τόνισε αρχικά στην συνέντευξη που παραχώρησε στο GQ για το σπίτι των ονείρων του: «Στο κανονικό μου θα έχω παιδιά και θα μένω σ’ ένα σημείο. Μου αρέσει για την ώρα να μένω στο διαμέρισμα. Ο κόσμος εδώ προσπαθεί να με κάνει να νιώσω άνετα. Οι περισσότεροι κάτοικοι εδώ είναι εκτός πόλης. Δεν ξέρουν ποιος είμαι. Γι’ αυτό διάλεξα να μείνω εδώ».

Στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Μου τη δίνει στα νεύρα το ότι δεν μπορώ να βγω έξω. Υπάρχουν ένα σωρό εμπόδια και στεγανά. Μου λένε «δεν μπορείς να πας εκεί. Δεν μπορείς να έρθεις εδώ. Πρέπει να πεις στον τάδε που θα πας».

Όσον αφορά στην σχέση του με τον Τύπο, δήλωσε: «Μερικές φορές, είναι πέρα από τα όριά μου. Δεν μπορούσα να πάω να τους μιλήσω. Απλά δεν μπορούσα. Τους είδα από το άλλο δωμάτιο (των αποδυτηρίων). Κι όταν σκέφτηκα ότι έπρεπε να πάω μέχρι εκεί και να περπατήσω ανάμεσά τους… Ήταν πολλοί. Ήλπιζα ότι θα το ξεχάσουν».

Στην συνέχεια, ο Ρόουζ αναφέρθηκε και στα ρεπό του: «Αυτή θα είναι η καλύτερη μέρα. Μερικοί φίλοι ίσως έρθουν από εδώ. Ίσως να μιλήσω στο τηλέφωνο. Αυτό είναι. Με κάνει υπερευτυχισμένο το να έχω μία ολόκληρη μέρα για τον εαυτό μου. Να γίνω λίγο εγωιστής, να φάω ό,τι θέλω και να μην έχω κανέναν να μου ζητάει να κάνω κάτι. Όταν έχεις την ευκαιρία μιας τέτοιας μέρας, θα πρέπει να την εκμεταλλευτείς».

Επίσης, ο παίκτης των Μπουλς αναφέρθηκε και στη δημοσιότητά του: «Δεν θέλω να με παρεξηγήσουν. Δεν θεωρώ τίποτε δεδομένο. Όμως είναι σα να τραβώ ακόμα περισσότερη προσοχή πάνω μου, όσο συνεχίζουμε να κερδίζουμε σαν ομάδα. Και δεν μπορώ να ξεφύγω από αυτό. Παίζεις σπουδαία, εισπράττεις προσοχή. Όμως εγώ μισώ την προσοχή. Είναι περίεργο. Νιώθω αιχμάλωτος. Όσο περισσότερο κερδίζεις, τόσο περισσότερη προσοχή έρχεται».

Επίσης, τόνισε για τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ, στα πάρκα του Σικάγο: «Όταν παίζαμε στο πάρκο, δεν υπήρχαν φάουλ, οπότε έπρεπε να παίρνω τρελές προσπάθειες, για να σκοράρω. Ήξερα ότι θα μου κάνουν φάουλ, αλλά έπρεπε να πετύχω και το καλάθι. Ήμουν το καλύτερο παιδί στη γειτονιά, από πολύ μικρή ηλικία. Όλη μου την ζωή ήμουν εκείνος για τον οποίο μιλούσαν όλοι. Δεν ήθελα την προσοχή, όμως πάντα αυτή ήταν στραμμένη πάνω μου. Ήμουν πάντα το παιδί μου δεν έλεγε πολλά και ο κόσμος νόμιζε ότι δεν ήξερα πολλά. Όμως πάντα γνώριζα τι ακριβώς γινόταν γύρω μου. Πάντα έδινα προσοχή στις λεπτομέρειες. Αυτό άλλωστε είναι μέρος της δουλειάς του πλέι μέικερ. Είμαι πολύ καλός στο να διαβάζω τους ανθρώπους, απλά παρακολουθώντας τους να κάνουν πράγματα. Από τον τρόπο που μιλούν. Είμαι σιωπηλός τύπος, οπότε κάθομαι εκεί και σε παρακολουθώ για κανά δυο λεπτά και μπορώ να πω τι τύπος είσαι».

Όσον αφορά στον Μάικλ Τζόρνταν τόνισε: «Έχω πέσει πάνω του κανά δυο φορές αλλά δεν έχουμε σχέσεις. Οι τίτλοι του αποτελούν κίνητρο για μένα. Δεν τον φοβάμαι. Αν μη τι άλλο με κάνει να δουλεύω πιο σκληρά στις προπονήσεις».

Επίσης, αναφέρθηκε και στον Μπαράκ Ομπάμα: «Ξέρω ότι αν πραγματικά ήθελα να υποστηρίξει κάτι που θέλω στο Σικάγο, θα έκανε το ταξίδι για να με βοηθήσει. Πάντως είχα πολύ τρακ όταν μου ζήτησε να τον προλογίσω σε μία εκδήλωση στο Σικάγο. Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα μπροστά σε τόσο κοινό. Μίλησα για δύο- τρία λεπτά, αλλά ήμουν πολύ φοβισμένος. Θυμάμαι όταν δεν ήταν ακόμη πρόεδρός μας, όταν ήμουν μικρός, απλά περπατούσε στους δρόμους, σαν γερουσιαστής. Ήταν πάντοτε παρών στο Σικάγο. Δεν το εκτιμούσα τότε. Ήμουν στο γυμνάσιο και το μόνο που ήθελα να βλέπω ήταν τους διάσημους ράπερ».

Στην συνέχεια υπογράμμισε: «Είμαστε επτά καλοί φίλοι, η μάνα μου και τα τρία αδέρφια μου. Με κάποιους από τους φίλους μου είμαστε μαζί από την γ’ δημοτικού. Ο πιο νέος είναι φίλος μου εδώ και επτά χρόνια. Μου λένε την αλήθεια. Δεν είναι yes men. Τελευταία φορά που πήγα εκεί ήταν όταν ήμουν rookie στο ΝΒΑ. Ήμουν έξω από το σπίτι ενός φίλου μου. Ξαφνικά όλοι ήρθαν έξω από αυτό. Ήταν τρελό. Το εκτίμησα. Ένιωσα καλά. Όμως δεν είσαι το ίδιο άτομο και αυτό πρέπει να το χωνέψεις».

Επίσης, αναφέρθηκε στην κόντρα με το Μαϊάμι: «Είναι μία ομάδα, την οποία για να τη νικήσουμε, πρέπει να περάσουμε ανάμεσά της κάθε χρόνο και όχι γύρω της. Καταλαβαίνεις ότι οι αναμετρήσεις μαζί τους είναι ξεχωριστές, επειδή στην κανονική περίοδο νιώθεις ότι βρίσκεσαι στα πλέιοφς».

Τέλος, μίλησε και για τον Λεμπρόν Τζέιμς και την απόφασή του να φύγει από το Κλίβελαντ: «Έγινε εν μία νυκτί μ’ εκείνον και ήταν λυπηρό να βλέπεις να περνάει κάποιος κάτι τέτοιο. Θα πλήγωνε τον οποιονδήποτε αν έβλεπε την ίδια του την πόλη να στρέφεται εναντίον σου με αυτόν τον τρόπο. Δεν ξέρω πώς θα το αντιμετώπιζα. Φυσικά και παίζει σπουδαία, όμως όλοι πλέον είναι διαφορετικοί απέναντί του. Δεν θα έβαζα ποτέ τον εαυτό μου σε τέτοια θέση, έτσι ώστε ο κόσμος να λέει άσχημα πράγματα για μένα. Λαμβάνω έξυπνες αποφάσεις και οι φίλοι μου και η οικογένειά μου είναι δίπλα μου για όλους τους ορθούς λόγους. Είμαι ένας πολύ ώριμος 23χρονος και ξέρω πως οποιαδήποτε (λανθασμένη) απόφασή μου, μπορεί να κάνει κακό σε κάποιον».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.