Άντονι Ντέιβις: Μνηστήρες και προορισμοί

Το μισό NBA κλείνει το... φρύδι στον Άντονι Ντέιβις. Ποιοι όμως έχουν τις περισσότερες πιθανότητες;

Ο Άντονι Ντέιβις έβαλε «φωτιά» στα γραφεία κάθε τζένεραλ μάνατζερ ομάδας του ΝΒΑ. Tουλάχιστον κάθε ομάδας που στοχεύει άμεσα στον τίτλο. Διαβάστε ποια είναι τα πρόωρα σενάρια που κυκλοφορούν στην Αμερική.

Η πρώτη αντίδραση των Πέλικανς
Με ανακοίνωση της η ομάδα της Νέας Ορλεάνης τόνισε ότι: «…αν και απογοητευμένη από την εξέλιξη, η τοπ προτεραιότητα είναι να φέρει ένα πρωτάθλημα στην πόλη και στους φιλάθλους. Σχετικά με συζητήσεις για τη μεταγραφή, θα τις κάνουμε στο δικό μας χρονοδιάγραμμα και με τους δικούς μας όρους. Το χρονοδιάγραμμα θα φτιαχτεί σύμφωνα με το συμφέρον της ομάδας μας και δεν θα υπαγορευτεί από άλλους». 



Τι μπορούν να προσφέρουν οι Λέικερς
Καταρχήν, τα απαραίτητα χρήματα, αφού στο Λος Άντζελες προετοιμάζονται εδώ και δύο χρόνια για να καταφέρουν να φέρουν ελεύθερους παίκτες στην Καλιφόρνια, αδειάζοντας το σάλαρι καπ. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν max συμβόλαιο στον Ντέιβις, αλλά έχουν και νεανικό ταλέντο για να προσφέρουν σαν αντάλλαγμα στους Πέλικανς. Κάιλ Κούζμα, Μπράντον Ίνγκραμ, Τζος Χαρτ, Λόνζο Μπολ, αλλά και το ντραφτ πικ του πρώτου γύρου του 2019 είναι ανάμεσα στα περιουσιακά στοιχεία των «λιμνάνθρωπων». 

Το δίλημμα στο Λος Άντζελες είναι αν θα πρέπει οι Λέικερς να κάνουν τώρα το «All-in» για τον Ντέιβις, ή να ακολουθήσουν μια πιο συντηρητική προσέγγιση από τη στιγμή που οι Πέλικανς είναι ούτως ή άλλως αναγκασμένοι να παραχωρήσουν τον Ντέιβις. H πρώτη προσέγγιση μοιάζει η πιο ρεαλιστική προκειμένου να κρατήσουν όσα περισσότερα από τα περιουσιακά στοιχεία τους μπορούν, αλλά η απόφαση του Πολ Τζόρτζ να υπογράψει ξανά στους Θάντερ το περασμένο καλοκαίρι και να μην μετακομίσει στο Λ.Α (στη γενέτειρα του δηλαδή) ίσως διαφοροποιήσει την στρατηγική τους αυτή τη φορά. 

Οι φήμες για Κλέι 

Ο Adrian Wojnarowski του ESPN (ο οποίος αποκάλυψε την διάθεση μεταγραφής του Ντέιβις) ανέφερε στο Sports Center ότι ο Κλέι Τόμπσον, ο οποίος μπορεί να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι, θα ενδιαφερόταν να φορέσει τη φανέλα των Λέικερς αν οι Γουόριορς δεν του προσφέρουν το μάξιμουμ συμβόλαιο, αν η ομάδα του Λος Άντζελες καταφέρει να αποκτήσει τον Ντέιβις και του προσφερθεί συμβόλαιο περίπου στο μάξιμουμ. 

Ο Λόνζο είπε την… άποψη του
Αν το επώνυμο σου είναι Μπολ, μάλλον είναι υποχρέωση να αναφέρεις την άποψη σου σε κάτι στο οποίο δεν έχεις ερωτηθεί. Έτσι συνέβη και με τον Λόνζο Μπολ, ο οποίος σύμφωνα με τον Shams Charania του Athletic διεμήνυσε μέσω των εκπροσώπων του ότι δεν επιθυμεί να είναι μέρος των ανταλλαγμάτων για τον Ντέιβις, αφού οι Πέλικανς είναι μια ομάδα «καλυμμένη» στη θέση του PG με τους Έλφριντ Πέιτον και Τζρου Χόλιντεϊ. 

Φυσικά κανείς δεν πρόκειται να ρωτήσει τον Μπολ για τα επόμενα τρία χρόνια, όσα και ο χρόνος του συμβολαίου του, ειδικά από τη στιγμή που ο 21χρονος δεν έχει καταφέρει ως τώρα να δικαιώσει τις προσδοκίες των Λέικερς, που τον επέλεξαν στο Νο.2 του ντραφτ του 2017. 

Βοστόνη: το σταυροδρόμι
Η εκπληκτική δουλειά του Ντάνι Έιντζ στους Σέλτικς όχι μόνο έχει φτιάξει μια ομάδα που θεωρείται διεκδικήτρια του τίτλου φέτος (αν και οι εμφανίσεις είναι χειρότερες του αναμενομένου), αλλά έχει διαθέσιμα ένα σωρό πιθανά ανταλλάγματα για τον παίκτη ο οποίος αποτελεί «διακαή πόθο» του Έιντζ, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τελευταίων ετών.

Το πρόβλημα για την Βοστόνη είναι ότι δεν μπορούν να αποκτήσουν τον Ντέιβις πριν την 1η Ιουλίου, αφού οι κανονισμοί του ΝΒΑ απαγορεύουν σε μια ομάδα να αποκτήσει δύο παίκτες σε designated rookie extension (ή “Rose Rule”, από τον Ντέρικ Ρόουζ). H Βοστόνη έχει ήδη αποκτήσει τον Καϊρί Έρβινγκ με αυτό το extension, όμως ο πρώην συμπαίκτης του Λεμπρόν είναι ελεύθερος από την 1η Ιουλίου. Ιδανικά οι Σέλτικς θα ήθελαν να υπογράψουν ξανά τον εκπληκτικό φέτος Έρβινγκ και να προσθέσουν δίπλα του τον Ντέιβις, θυσιάζοντας αρκετούς από τους νεαρούς σταρ (Τέιτουμ, Μπράουν, Ροζίερ, Σμαρτ) αλλά και πολλά μελλοντικά ντραφτ πικς πρώτου γύρου. 

Το ζήτημα είναι πως οι Σέλτικς μπορεί να φτιάξουν superteam το καλοκαίρι, αλλά μπορεί και να μείνουν χωρίς σουπερσταρ. Ο Έρβινγκ είχε δηλώσει νωρίτερα στη σεζόν πως σκοπεύει να υπογράψει με τη Βοστόνη «αν τον θέλουν», αλλά σύμφωνα με τον Chris Haynes του Yahoo Sports, «υπάρχει δυσπιστία πως ο Καϊρί Έρβινγκ θα υπογράψει ξανά με την Βοστόνη». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι Σέλτικς «δεν είναι η υψηλότερη προτεραιότητα» για τον Ντέιβις». Άουτς. 

Οι υπόλοιποι

New York Knicks

Οποτεδήποτε υπάρχει ένας λαμπερός All Star στο τραπέζι, οι παραπαίοντες Knicks θα είναι μέρος της κουβέντας, και η περίπτωση Ντέιβις δεν αποτελεί εξαίρεση. Φυσικά το να προσελκύσουν οι νεοϋορκέζοι τον Ντέιβις δεν θα είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου, από τη στιγμή που ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει πως θέλει να βρεθεί σε μια ομάδα που θα κυνηγήσει τον τίτλο, πράγμα που οι Knicks δεν μπορούν να ισχυριστούν πως είναι έτοιμοι να κάνουν αυτή τη στιγμή. Αλλά με τους Leonard, Irving, Cousins διαθέσιμους το καλοκαίρι, ποιος ξέρει; 

Philadelphia 76ers
Οι Σίξερς μπορεί να κυνήγησαν τον Λεμπρόν το περασμένο καλοκαίρι, αλλά φαίνεται πως στην περίπτωση Ντέιβις δεν θα μπουν καν στην αφετηρία της κούρσας με τρόπαιο τον Ντέιβις. Στη Φιλαδέλφεια θα κυνηγήσουν τις πιθανότητες τους με το τρίο Σίμονς/Μπάτλερ/Εμπίντ και το καλύτερο supporting cast που μπορούν να συγκεντρώσουν. 

Milwaukee Bucks
Ο Γιάννης έχει ξεκινήσει το “ψηστήρι” λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Τα “ελάφια” δεν φαίνεται να έχουν και πολλές πιθανότητες, αλλά φαντάζεστε 5άδα με Αντετοκούνμπο – Ντέιβις; 

Bulls, Clippers, Spurs, Raptors
Αουτσάιντερ, το καθένα με τις πιθανότητες του. Για περισσότερα, εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.