Κινγκς: Ο Βεζένκοφ μπροστά σε ένα σταυροδρόμι (video)

Ο Σάσα Βεζένκοφ καλείται να αποφασίσει μέχρι το τέλος της σεζόν, αν θα συνεχίσει να κυνηγάει το όνειρο του ΝΒΑ ή αν θα επιστρέψει στην Ευρώπη.

Ο Βούλγαρος παίκτης των Σακραμέντο Κινγκς εξέφρασε παράπονα για την αντιμετώπιση που έχει στο ΝΒΑ και έδειξε δυσαρεστημένος με την έως τώρα παρουσία του στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει καταφέρει να πείσει τους «Βασιλιάδες», πως μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο ρόστερ τους και καλείται να αποφασίσει το αν θα παλέψει το καλοκαίρι για μια θέση στο ρόστερ του, αν θα προτιμήσει κάποια άλλη ομάδα του ΝΒΑ ή αν θα καταφύγει στη σίγουρη λύση της Euroleague.

Μετά από μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Ολυμπιακού, όπου πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ, ο Βεζένκοφ αποφάσισε να περάσει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, έχοντας γίνει ντραφτ στη θέση 57 του 2017 από τους Μπρούκλιν Νετς. Τα δικαιώματά του πέρασαν από τους Κλίβελαντ Καβαλίερς πριν καταλήξουν στους Σακραμέντο Κινγκς. Το καλοκαίρι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με τη διοίκηση της αμερικανικής ομάδας, αντί 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Μέχρι στιγμής, ο Βεζένκοφ μετράει 5,6 πόντους και 2,5 ριμπάουντ στις εμφανίσεις του στο αμερικανικό πρωτάθλημα. Ο 28χρονος παίκτης έχει επίσης 0,4 ασίστ, 0,5 κλεψίματα και 0,3 λάθη. Ο διεθνής παίκτης έχει τη φετινή σεζόν 35 συμμετοχές και 12,6 λεπτά συμμετοχής. Η καλύτερή του εμφάνιση στο ΝΒΑ ήταν στις 12 Δεκεμβρίου στη νίκη 114-106 κόντρα στους Φοίνιξ Σανς, όταν σημείωσε 14 πόντους (ρεκόρ καριέρας), μάζεψε τρία ριμπάουντ, μοίρασε δυο ασίστ, έκλεψε τρεις φορές την μπάλα και είχε ένα λάθος σε 20 λεπτά συμμετοχής. Ο περισσότερος χρόνος συμμετοχής που πήρε ήταν τα 21 λεπτά στην αναμέτρηση με τους Νιου Όρλεανς Πέλικανς (133-100) στις 8 Ιανουαρίου, όπου είχε έντεκα πόντους.  

Πέρυσι είχε τελειώσει τη σεζόν με 17,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στην Euroleague όπου έφτασε έως τον τελικό της διοργάνωσης με τους «ερυθρόλευκους» είχε 17,6 πόντους, 6,8 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ, 0,3 κλεψίματα και ένα λάθος σε 29:14 λεπτά συμμετοχής. Συνολικά στη διοργάνωση έχει 9,6 πόντους, 4,1 ριμπάουντ και μια ασίστ, 0,6 κλεψίματα και 0,2 κοψίματα σε οκτώ σεζόν. Μάλιστα, με τους Πειραιώτες έχει τα δυο ρεκόρ του στη διοργάνωση. Το πρώτο είναι οι 31 πόντοι κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου τον Μάρτιο του 2021 και το δεύτερο είναι τα 14 ριμπάουντ κόντρα στη Ζαλγκίρις τον Οκτώβριο του 2022.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.