Αϊζάια Τόμας: Ο πιο επίμονος παίκτης του ΝΒΑ, επέστρεψε!


Στα 35 του, έχοντας υποφέρει από σοβαρούς τραυματισμούς στο ισχίο, αλλά την ίδια στιγμή έχοντας ζήσει για περισσότερες από δέκα σεζόν το όνειρο του ΝΒΑ – κερδίζοντας πάνω από 34 εκατομμύρια δολάρια – οι περισσότεροι παίκτες όχι μόνο θα σκεφτόντουσαν την απόσυρση, αλλά πιθανότατα θα την είχα πράξει. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει για τον Αϊζάια Τόμας. Ο Αμερικανός γκαρντ αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση, την εξαίρεση στον κανόνα. Πρόκειται για ένα παίκτη που από την αρχή της καριέρας του παλεύει για να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους και τα έχει καταφέρει με το… σπαθί του.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/3) επέστρεψε στα παρκέ του ΝΒΑ, ύστερα από 710 ημέρες απουσίας. Φορώντας τη φανέλα των Σανς, με τους οποίους υπέγραψε συμβόλαιο δέκα ημερών, έπαιξε σκάρτο ένα δίλεπτο κόντρα στους Σίξερς, χωρίς καν να σκοράρει, αλλά στο φινάλε ο ίδιος είχε πετύχει μία ακόμη προσωπική νίκη! Ο πιο επίμονος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, είναι και πάλι πίσω!

Το ταξίδι στο ΝΒΑ μόνο εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για τον Αϊζάια Τόμας. Το 2011 επιλέχθηκε στο Νο.60 του ντραφτ από τους Κινγκς και με ύψος μόλις 1.75μ. έπρεπε να επιβιώσει στην πιο αθλητική Λίγκα του πλανήτη. Όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά μετρά ήδη πάνω από μία δεκαετία στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου – όχι σε ρόλο κομπάρσου, αλλά σε πρωταγωνιστικό. Το… κοντέρ γράφει 550 συμμετοχές με μέσο όρο 17.7 πόντους και 4.8 ασίστ. Δύο φορές All-Star και μέλος της δεύτερης καλύτερης πεντάδας τη σεζόν 2016-17. Άλλαξε πάνω από 10 ομάδες, υπέφερε από σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά ποτέ δεν έχασε τον… δρόμο!

Ακόμη κι όταν ο τραυματισμός στο ισχίο τον ανάγκασε να εγκαταλείψει τη δράση, ποτέ δεν το έβαλε κάτω. Μεταξύ των σεζόν 2020-21 και 2021-22 υπέγραψε έξι δεκαήμερα συμβόλαια. Το τελευταίο του παιχνίδι ήταν στις 10 Απριλίου 2022, φορώντας τη φανέλα των Χόρνετς. Από τότε ένα πράγμα υπήρχε στο μυαλό του και δεν έφυγε ποτέ… Να επιστρέψει στο ΝΒΑ και έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να τα καταφέρει. Έπαιξε ακόμη και στη G-League με τους Salt Lake City Stars (σε τέσσερα παιχνίδια είχε 32.5 πόντους μέσο όρο) προκειμένου να αποδείξει πως η θέση του βρίσκεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

«Θέλω να παίξω για μερικά ακόμη χρόνια στη Λίγκα, οπότε ελπίζω η προετοιμασία μου να με βοηθήσει να τα καταφέρω. Είμαι έτοιμος να έχω αντίκτυπο κάθε μέρα για όσο είμαι εδώ. Είτε παίζω, είτε όχι για εμένα το να βρίσκομαι εδώ είναι σπουδαίο», δήλωσε πρόσφατα ο Τόμας. Την ευκαιρία που έψαχνε για σχεδόν δύο χρόνια του την έδωσαν οι Σανς. Ο βετεράνος γκαρντ υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δέκα ημερών και στο ματς με τους Σίξερς πάτησε ξανά παρκέ γηπέδου ΝΒΑ, ύστερα από 710 ημέρες.

Στα 35 του και έχοντας περάσει από πολλά κύματα, όντας γεμάτος με όσα έχει ζήσει, ο Αϊζάια Τόμας δεν έχει να αποδείξει απολύτως τίποτα. Άλλωστε για πάνω από μία δεκαετία απέδειξε πως η θέση του είναι στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Η περίπτωση του είναι τόσο ξεχωριστή. Επιμονή, πείσμα, σκληρή δουλειά και άρνηση να εγκαταλείψει είναι μερικά από τα στοιχεία που τον κάνουν τόσο μα τόσο ξεχωριστό. Η αλήθεια είναι πως οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του θα είχε ήδη αποσυρθεί από την ενεργό δράση και θα απολάμβανε τα δεκάδες εκατομμύρια που έχει κερδίσει από το ΝΒΑ. Ο Αϊζάια Τόμας, ωστόσο, είναι κάτι το διαφορετικό.

«Μπορώ να ηγηθώ, να δώσω το παράδειγμα, να βοηθήσω με κάθε δυνατό τρόπο. Δεν έχω να αποδείξω κάτι. Ξέρω ποιος είμαι και νομίζω ότι και ο κόσμος το γνωρίζει».

Ο Αϊζάια Τόμας πέτυχε τον στόχο του να επιστρέψει στη δράση, αλλά είναι άγνωστο το πόσο θα παραμείνει στο ΝΒΑ. «Ο Τόμας είναι ένας πολύ αγαπητός τύπος, που έχει κερδίσει τον σεβασμό στο πρωτάθλημα, αλλά θα δούμε πόσο θα παίξει για εμάς», παραδέχτηκε ο προπονητής των Σανς, Φρανκ Βόγκελ.

Όπως και να ‘χει, ο Τόμας είναι ήδη κερδισμένος. Η επιμονή του τον έκανε να επιστρέψει στη δράση, όπως τον έκανε να ζήσει και να απολαύσει μία συγκλονιστική καριέρα, όταν όλα έμοιαζαν να είναι εναντίον του, ξεκινώντας από το μέγεθος του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.