NBA : Τα 4 Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια που έμειναν στην ιστορία (vids)

Ας ανατρέξουμε στα τέσσερα κορυφαία παιχνίδια του NBA που μας κράτησαν στις οθόνες μας την ημέρα των Χριστουγέννων.

Η ημερά των Χριστουγέννων αποτελεί μια μεγάλη γιορτή για όλων τον κόσμο στον πλανήτη, όμως για τους φίλους του μπάσκετ είναι κάτι παραπάνω και έχει μια ιδιαίτερη θέση στην καρδιά τους. 

Παραδοσιακά κάθε χρόνο την 25η Δεκεμβρίου η κορυφαία λίγκα του κόσμου, το NBA, μας κρατάει συντροφιά με αναμετρήσεις μεταξύ των κορυφαίων ομάδων της εκάστοτε περιόδου. 

Οι μεγαλύτεροι σταρ κάνουν… ρεβεγιόν στο παρκέ και μας προσφέρουν εντυπωσιακό θέαμα που μας αφήνει πολλές φορές με το στόμα ανοιχτό. 

Η γιορτή αυτή συνήθως χαρακτηρίζεται από εμφανίσεις η οποίες σχεδιάζονται ειδικά μόνο για τη μέρα αυτή και δεν φοριούνται από τις ομάδες σε κανέναν άλλο αγώνα, από σπουδαίες αναμετρήσεις και μεγάλες κόντρες, ουκ ολίγες μεγάλες… παραστάσεις αστέρων που μένουν στην ιστορία αλλά και το γεγονός πως η δράση ξεκινάει από νωρίς το απόγευμα σε ώρα Ελλάδας και κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της επόμενης μέρας.

Ας ανατρέξουμε λοιπόν στα τέσσερα παιχνίδια που για τον έναν ή τον άλλο λόγο έκαναν τη γιορτή των Χριστουγέννων ακόμη πιο μοναδική και όμορφη σε όλους τους… μπασκετικούς. 

Λος Άντζελες Λέικερς – Μαϊάμι Χιτ 102-104 (2004) – Η επιστροφή του «Σακ» στην πόλη των αγγέλων 

Κόμπι Μπράιαντ και Σακίλ Ο’νιλ συνέθεταν τότε το κορυφαίο δίδυμο στο NBA και ένα από τα κορυφαία της ιστορίας. Οι δυο τους κατέκτησαν μαζί τρία πρωταθλήματα και σκόρπισαν τον τρόμο σε όποιον έβρισκαν απέναντί τους.  

Το καλοκαίρι του 2004 η σχέση των δύο αντρών δεν περνούσε και την καλύτερη φάση της. Οι δρόμοι τους χωρίζουν με τον «Diesel» να γίνεται κάτοικος Μαϊάμι και οι φήμες περί επεισοδιακού… χωρισμού των δύο οργιάζουν. 

Στις 25 Δεκεμβρίου του 2004 ο Σακίλ γύρισε για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Λος Άντζελες και η μάχη του με τον άλλοτε φίλο του Κόμπι θα αποδεικνύονταν καθηλωτική.  

Το παιχνίδι κρίθηκε στην παράταση και ο Ο’νιλ έφυγε θριαμβευτής από την έδρα στην οποία δοξάστηκε όσο λίγοι (104-102). 

Ο «black mamba» ως πρώτο, πλέον δίχως αμφιβολία, «βιολί» των Λέικερς σημείωσε 42 πόντους, αλλά αστόχησε στο τελευταίο καθοριστικό τρίποντο και από την άλλη πρώην συμπαίκτης του Σακίλ Ο’νίλ έκανε μια ακόμα παραδοσιακή dominant εμφάνιση με 24 πόντους και 11 ριμπάουντ.  

Λος Άντζελες Λέικερς – Μπόστον Σέλτικς 93-82 (2008) Η εκδίκηση των Λέικερς και το μεγάλο επίτευγμα του Φιλ Τζάκσον 

Είναι ένα κλασικό συνήθειο στο NBA την ημέρα των Χριστουγέννων να αναμετρώνται συνήθως οι δύο φιναλίστ της περσινής χρονιάς σε μια άτυπη ρεβάνς. 

Όταν όμως το ζευγάρι αυτό είναι οι Λέικερς με τους Σέλτικς τα πράγματα γίνονται πιο ιδιαίτερα.  

Το πιο παραδοσιακό δίδυμο ομάδων στην ιστορία της λίγκας έμελλε να συναντηθεί στους τελικούς του 2008 με τους «Κέλτες» να κερδίζουν τη σειρά με 4-2 και να κατακτούν το 17ο τρόπαιο της ιστορίας τους το οποίο είναι και το τελευταίο τους μέχρι σήμερα. 

Οι «Λιμνάνθρωποι» έψαχναν μια άτυπη εκδίκηση για τους χαμένους τελικούς του 2008 την ημέρα των Χριστουγέννων του ίδιου έτους, την οποία τελικά κατάφεραν να πάρουν. 

Το τελικό σκορ ήταν 92-83 υπέρ της ομάδας του Κόμπι Μπράιαντ ο οποίος τελείωσε το ματς με 27 πόντους, 9 ριμπάουντ κα 5 ασίστ. 

Αυτό το παιχνίδι αποτέλεσε επίσης την χιλιοστή νίκη του τότε προπονητή των Λος Άντζελες Λέικερς Φιλ Τζάκσον στην καριέρα του. 

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 109-108 (2016) Το game-winner του Ίρβινγκ κόντρα στην υπερομάδα των Γουόριορς 

Σε ακόμη μία ρεβάνς των τελικών προηγούμενης σεζόν, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς μόλις λίγους μήνες μετά την επική ανατροπή των πρώτων που τους έχρισε για μοναδική φορά πρωταθλητές του NBA βρέθηκαν αντιμέτωποι την ημέρα των Χριστουγέννων. 

Τα πράγματα φάνταζαν κάπως διαφορετικά σε σχέση με τους περασμένους τελικούς. Οι Γουόριορς είχαν πλέον στην σύνθεσή τους τον Κέβιν Ντουράντ και είχαν φτιάξει ένα από τα πιο ισχυρά ρόστερ της ιστορίας.  

Το γεγονός αυτό τους έδινε τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για τον τίτλο του 2017 και λίγοι πίστευαν πως η παρέα του Λεμπρόν Τζέιμς θα καταφέρει να ασκήσει ιδιαίτερη αντίσταση. 

Παρά τις όποιες προβλέψεις, το παιχνίδι της 25ης Δεκεμβρίου είχε την εικόνα ενός μεγάλου ντέρμπι. Οι Καβαλίερς με τη φόρα του περσινού πρωταθλήματος πήραν τη νίκη με τελικό σκορ 109-108, χάρη σε ένα εντυπωσιακό νικητήριο καλάθι του Ίρβινγκ μπροστά στον Κλέι Τόμπσον.  

Από πλευράς θεάματος και αγωνιστικής έντασης το παιχνίδι αυτό αποτελεί ίσως το κορυφαίο που έχουμε δει ποτέ αυτήν την μέρα. 

Μπόστον Σέλτικς – Μιλγουόκι Μπακς 117-116 (2021) Η σπουδαία «clutch» εμφάνιση Γιάννη και Μάθιους

Μπόστον Σέλτικς και Μιλγουόκι Μπακς συνθέτουν πλέον ένα από τα πιο παραδοσιακά ζευγάρια της ανατολικής περιφέρειας τα τελευταία χρόνια. 

Οι δυο τους διασταυρώσαν τα ξίφη τους την 25η Δεκεμβρίου του 2021, σε ένα ματς-προαναγγελία για το τι επρόκειτο να δούμε λίγους μήνες μετά από τις δύο ομάδες, στην μεταξύ τους μονομαχία στους ημιτελικούς περιφέρειας του 2022. 

Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο ντέρμπι και αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι το εντυπωσιακό τέλος του. 

Οι Σέλτικς βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με δύο πόντους, λιγότερο από ένα λεπτό πριν τη λήξη. Ένα επιθετικό ριμπάουντ του Χιλ και ένα τρίποντο του Μάθιους 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος ανέτρεψαν τα δεδομένα και έδωσαν το προβάδισμα στους Μπακς, ο οποίοι αύξησαν τη διαφορά στους 3 μετά από μια καλή άμυνα και δύο εύστοχες βολές στην επόμενη επίθεσή τους.  

Με 17 δευτερόλεπτα να απομένουν οι Σέλτικς έχουν μια τελευταία ευκαιρία να διεκδηκήσουν το παιχνίδι, ο Τέιτουμ βρίσκει τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς, εκείνος πάει για το drive και βλέπει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τον σταματάει εντυπωσιακά με ένα μεγαλοπρεπές μπλοκ το οποίο χάρισε τη νίκη στο Μιλγουόκι

Ο Γιάννης τελείωσε εκείνο το βράδυ με 36 πόντους και 12 ριμπάουντ ενώ από την άλλη ο Τέιτουμ μέτρησε 25 και 9 αντίστοιχα.  

Το φετινό «μενού» της ημέρας των Χριστουγέννων περιλαμβάνει τα παιχνίδια Νιου Γιορκ Νικς Μιλγουόκι Μπακς (19:00), Ντένβερ Νάγκετς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς (21:30), Λος Άντζελες Λέικερς – Μπόστον Σέλτικς (00:00), Φιλαδέλφεια 76ερς – Μαϊάμι Χιτ (03:00) και Φοίνιξ ΣανςΝτάλας Μάβερικς (05:30), τα οποία ελπίζουμε να μας προσφέρουν μοναδικό θέαμα για ακόμη μια φορά και να γράψουν τη δική τους ιστορία. 

Top Video


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.