Κρίστιαν Μπράουν: Ο rookie που έγινε «ήρωας», το σακίδιο της Disney και το ρεκόρ

Ο Κρίστιαν Μπράουν ήταν ο παίκτης-αποκάλυψη των Νάγκετς στο Game 3 των τελικών του ΝΒΑ με τους Χιτ, καταφέρνοντας να ξεκλέψει λίγη από τη δόξα των μεγάλων πρωταγωνιστών, Νίκολα Γιόκιτς και Τζαμάλ Μάρι.

Σε μία σεζόν που γενικώς κινούνταν σε πολύ ρηχά νερά (4.7 πόντοι και 2.4 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 15.5 λεπτά συμμετοχής), ο 22χρονος γκαρντ από το Κάνσας κρατούσε το καλύτερο για τους τελικούς, πιάνοντας απ’ τα… μαλλιά την ευκαιρία που του έδωσε ο Μάικλ Μαλόουν. Ο Κρίστιαν Μπράουν έμεινε στο παρκέ 19 λεπτά, ερχόμενος φυσικά από τον πάγκο και 15 πόντους με 7/7 δίποντα, 0/1 τριποντο, 1/1 βολή, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος σε 19 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Ήταν το πρώτο ματς που είχε διψήφιο αριθμό πόντων στην καριέρα του στα playoffs και σίγουρα η καλύτερη του εμφάνιση – μέχρι την επόμενη – στο ΝΒΑ.

Η εμφάνιση του κόντρα στους Χιτ, πάντως, μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ο Μπράουν δεν είναι μία συνηθισμένη περίπτωση rookie. Μεγάλωσε στο Μπέρλινγκτον του Κάνσας, προερχόμενος από αθλητική οικογένεια, αφού η μητέρα του, Λίσα, έπαιξε μπάσκετ στο πανεπιστήμιο του Μιζούρι και είναι μέλος του Hall of Fame του κολεγίου, ενώ ο πατέρας του αγωνίστηκε επίσης στο NCAA με το Σεντ Λούις και όπως ήταν λογικό ήξερε από πρώτο χέρι τι σημαίνει πίεση. Άλλωστε το βίωσε και ο ίδιος αρκετά νωρίς, στα πρώτα του βήματα, αφού σε επίπεδο γυμνασίου κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με τη φανέλα των Χάσκις του Μπλου Βάλεϊ, ενώ πέρυσι στέφθηκε πρωταθλητής στο NCAA με τους Τζέιχοκς του Κάνσας.

Στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ μπήκε χωρίς να κάνει καθόλου θόρυβο, παρότι επιλέχθηκε στο Νο21 του ντραφτ και τον ίδιο δρόμο επέλεξε και στην καθημερινότητα του. Την πρώτη φορά που μπήκε στα αποδυτήρια των Νάγκετς κρατούσε ένα σακίδιο Disney Frozen, κάθισε σε μία γωνία και δεν έβγαλε λέξη, μένοντας καρφωμένος στην οθόνη του κινητού του. «Βλέπεις πολλά παιδιά στο πρωτάθλημα να κάνουν αστεία πράγματα, να τραγουδούν και να χορεύουν, αλλά δεν έχει… χρειαστεί να κάνω τίποτα από αυτά ακόμα! Όντως κουβαλάω ένα σακίδιο Frozen της Disney, κάτι που είναι κάπως αστείο. Το παίρνω σε όλα μας τα ταξίδια», παραδέχεται ο 22χρονος σούτινγκ γκαρντ.

Είναι ένα παιδί αρκετά ντροπαλό, αποφεύγει τις υπερβολές και δείχνει αποφασισμένος να αρπάξει κάθε ευκαιρία που θα του δώσει ο Μάικλ Μαλόουν, όπως έκανε και στο Game 3 των τελικών κόντρα στους Χιτ. «Ο προπονητής μου μού ζητάει να βγω στο παρκέ και να δώσω ενέργεια, να παίξω δυνατά. Αυτή είναι η δουλειά μου», εξηγεί ο Μπράουν.

Εργατικότητα, πάθος για αυτό που κάνει και υπομονή είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν, κάτι που φυσικά αναγνωρίζουν οι συμπαίκτες του και όχι μόνο. «Μιλώ πάντα για αυτόν ως πρωταθλητή, ως νικητή. Κάνει τα πάντα για να κερδίσουμε. Πιστεύω ότι έχει μέλλον σε αυτό το πρωτάθλημα», υποστήριξε ο Νίκολα Γιόκιτς για τον ταλαντούχο rookie της ομάδας του Ντένβερ μετά το Game 3 των τελικών. «Πρέπει να του δώσω πολλή αγάπη. Είναι “πρωτάρης” και ήταν φανταστικός, επιθετικός, δυνατός, με αυτοπεποίθηση… Ήταν εντυπωσιακό και διασκεδαστικό να τον παρακολουθώ», πρόσθεσε, εντυπωσιασμένος από την εμφάνιση του Μπράουν, ο προπονητής του, Μάικλ Μαλόουν.

Με την εμφάνιση του κόντρα στους Χιτ, ο Μπράουν έγινε ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ με 15+ πόντους σε λιγότερο από 20 λεπτά! Αυτό, ωστόσο, είναι μόνο η αρχή, καθώς ο ταλαντούχος γκαρντ βρίσκεται μπροστά σε ένα σπουδαίο επίτευγμα, αφού σε περίπτωση που φτάσει με τους Νάγκετς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, θα γίνει ο έκτος παίκτης στην ιστορία που καταφέρνει να κερδίσει διαδοχικά το NCAA και δαχτυλίδι στο NBA. Μόνο οι θρύλοι του μπάσκετ, Άρνι Φερίν (Μινεάπολις), Μπιλ Ράσελ (Μπόστον Σέλτικς), Χένρι Μπίμπι (Νιου Γιορκ Νικς), Μάτζικ Τζόνσον (Λος Άντζελες Λέικερς) και Μπίλι Τόμπσον (Λος Άντζελες Λέικερς) έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.