«Έδεσαν» Ουόκερ οι Χόρνετς

Παίκτης των Σάρλοτ Χόρνετς θα παραμείνει ο Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο έναντι 48 εκατ. δολαρίων.

Παίκτης των Σάρλοτ Χόρνετς θα παραμείνει ο Κέμπα Ουόκερ, ο οποίος υπέγραψε νέο τετραετές συμβόλαιο έναντι 48 εκατ. δολαρίων. Η πληροφορία ήρθε από το «Associated Press» και σύμφωνα με αυτή το συμβόλαιο θα τεθεί σε ισχύ από τη σεζόν 2015-16, που σημαίνει ότι ο Ουόκερ θα παραμείνει στη Βόρεια Καρολίνα μέχρι τη σεζόν 2018-19. Ο ιδιοκτήτης των Χόρνετς, Μάικλ Τζόρνταν, τόνισε την Τρίτη ότι η ομάδα ήθελε να δώσει ένα τέλος στο συγκεκριμένο θέμα με τον Ουόκερ, πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, την Παρασκευή, προκειμένου να τον εμποδίσουν από το να είναι “restricted free agent” τον ερχόμενο Ιούλιο.

Σε τρεις σεζόν ο Ουόκερ έχει ξεκινήσει σε 180 ματς και έχει μέσους όρους 16 πόντους, 5,5 ασίστ και 1,4 κλεψίματα για τη Σάρλοτ. Έχει μέσους όρους 17,7 π. ανά αγώνα τα τελευταία δύο χρόνια. Πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία ο Τζόρνταν τόνισε ότι περιμένει από τον Πυόκερ, τον Αλ Τζέφερσον και τον νεοφερμένο Λανς Στέφενσον να παίξουν κύριους ρόλους στο μέλλον της ομάδας. Ο «αέρινος» εντυπωσιάστηκε από τον Ουόκερ, όταν ο τελευταίος οδήγησε το κολλέγιο του Κονέτικατ στον τίτλο του NCAA το 2011 και η Σάρλοτ τον επέλεξε με το Νο9 του νραφτ.

Την πρώτη χρονιά μοιράστηκε χρόνο στο πόιντ με τον Ντ.Τζ. Ογκόστιν, πριν αναλάβει ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας το 2012. Ο προπονητής της ομάδας και αρχιτέκτονας της περυσινή πρόκρισης της Σάρλοτ στα πλέι οφ, Στιβ Κλίφορντ, τόνισε επανειλημμένα το πόση δουλειά έχει κάνει φέτος ο Ουόκερ, λέγοντας ότι προσπάθησε πάρα πολύ να βελτιώσει το τρίποντό του αλλά και γενικότερα το τζαμπ σουτ του.

Ο 24χρονος γκαρντ βελτιώθηκε πέρυσι ως πασέρ και βοήθησε τη Σάρλοτ να πετύχει 43 νίκες και να τερματίσει έβδομη στην Ανατολή. «Νομίζω ότι ο Κέμπα θα σουτάρει καλύτερα από απόσταση» τόνισε ο Κλίφορντ νωρίτερα αυτό το μήνα. «Πέρυσι, ήταν λίγο περισσότερο από 33%. Εάν καταφέρει και ανεβάσει το ποσοστό σε 36 ή 37%, που νομίζω ότι μπορεί, θα τον κάνει διαφορετικό παίκτη. Παρεμπιπτόντως, η αμυντική του βελτίωση υπήρξε εξαιρετική».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.