Μπακς: Ο κορωνοϊός παραλίγο να τους στερήσει το δαχτυλίδι!

Το περιοδικό Rolling Stone σε εκτενές ρεπορτάζ αποκαλύπτει πώς ο κορωνοϊός παραλίγο να διαλύσει τους περσινούς τελικούς του ΝΒΑ, αλλά και την ανησυχία των Μπακς για τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο!

Τα «ελάφια» νίκησαν τους Σανς με 6-2 στους τελικούς και κατέκτησαν τον τίτλο στο ΝΒΑ για πρώτη φορά μετά από το 1971, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πετυχαίνει 50 πόντους στο ιστορικό Game Six.

Η ιστορία όμως θα μπορούσε να είχε γραφτεί πολύ διαφορετικά, με το περιοδικό Rollling Stone να αποκαλύπτει ότι τις ημέρες των τελικών ο κορωνοϊός είχε «χτυπήσει» τα στρατόπεδα των δύο φιναλίστ, με τους ιθύνοντες του ΝΒΑ να καρδιοχτυπούν για την κανονική ολοκλήρωσή του αλλά και τη συμμετοχή του μετέπειτα ΜVP Αντετοκούνμπο!

Το Rolling Stone μίλησε με 17 διαφορετικές πηγές για το εκτενέστατο ρεπορτάζ, στο οποίο παρουσιάζεται όλο το παρασκήνιο με το ξέσπασμα του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των τελικών στις δύο ομάδες, με συνολικά 12 κρούσματα. Ανάμεσά τους έξι ανεμβολίαστα μέλη του τεχνικού τιμ των Μπακς, μέλη των οικογενειών των παικτών και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο!

Οι Σανς έχασαν τον Κρις Πολ (παρ’ όλο που είχε εμβολιαστεί) για τα πρώτα δύο παιχνίδια, ενώ στους Μπακς η ανησυχία εντοπιζόταν στην περίπτωση του Γιάννη, ειδικά μετά το θετικό τεστ του αδελφού του πριν από το Game Five.

Οι Μπακς, σε όλη τη διάρκεια της σεζόν ακολουθούσαν κατά γράμμα τις οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού απομονώνοντας τους παίκτες.

Στους τελικούς ωστόσο, έπειτα από σχετική εντολή του προπονητή Μάικ Μπουντενχόλζερ, επιτράπηκε στα μέλη των οικογενειών των παικτών να ταξιδέψουν για το Φοίνιξ σε ξεχωριστό αεροπλάνο, ενώ υπήρξε και κοινό γεύμα σε εστιατόριο της πόλης της Αριζόνα.

Η σχετική χαλάρωση των μέτρων έφερε κρούσματα, με ακόμα και την ολοκλήρωση των τελικών σε κάποιο σημείο να τίθεται υπό αμφισβήτηση!

Όσον αφορά τον Γιάννη, εκείνο τον καιρό ελάχιστοι ήξεραν αν είχε εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού (αργότερα έγινε γνωστό ότι είχε κάνει το εμβόλιο) και έτσι η ανησυχία ήταν έκδηλη για τη συμμετοχή του μετά το κρούσμα του αδελφού του.

«Ανησυχούσαμε ότι ο Γιάννης δεν είχε εμβολιαστεί και με την έκθεσή του σε διαφορετικά άτομα θα μπορούσε να είχε νοσήσει, ή να θεωρηθεί ότι είχε βρεθεί σε επαφή με θετικό κρούσμα και να τεθεί σε καραντίνα από το ΝΒΑ.  Όλοι καταλάβαμε σύντομα ότι το σημαντικότερο ήταν ένα: ο Γιάννης να βρεθεί αρνητικός σε τεστ», τόνισε αξιωματούχος που ήταν κοντά στις εξελίξεις της εποχής.

Τελικά, αυτό που ίσως κράτησε τον Αντετοκούμπο μακριά από τον Covid και του έδωσε την ευκαιρία να γράψει ιστορία οδηγώντας την ομάδα του στο δαχτυλίδι, ήταν η ίδια του η νοοτροπία.

Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τις ημέρες των τελικών ο Greek Freak ήταν σχετικά απονωμένος καθώς ήθελε να παραμένει συγκεντρωμένος, απέχοντας από τα οικογενειακά γεύματα και μένοντας σχετικά μακριά ακόμα και από τον Θανάση! 

«Ο Θανάσης ήταν κάτι σαν άλλη μία φωνή μέσα στο κεφάλι του που ο Γιάννης δεν χρειαζόταν εκείνη τη στιγμή», δηλώνει στο Rolling Stone πηγή των Μπακς.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.