O αρνητής Κάιρι Ίρβινγκ και τα «δεμένα χέρια» των Μπρούκλιν Νετς

Ο Σακίλ 'ο Νηλ μίλησε με σκληρά λόγια για την στάση του σταρ των Μπρούκλιν Νετς, οι οποίοι είναι εγκλωβισμένοι στην αποχή του παίκτη από τα φιλικά παιχνίδια και πιθανότατα από το πρωτάθλημα του ΝΒΑ, λόγω άρνησης εμβολιασμού.

To δικαίωμα διαχείρισης του οργανισμού του, είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ανθρώπου. Ακόμα και αν χαθούν χιλιάδες και εκατομμύρια δολαρίων, ο αρνητής του εμβολιασμού κατά του Covid-19, Κάιρι Ίρβινκ, έχει εξελιχθεί σε κεντρικό θέμα των ημερών στο ΝΒΑ και παράλληλα έχει «δέσει τα χέρια» της ομάδας του.

Οι Μπρούκλιν Νετς πρέπει να λύσουν το δύσκολο «σταυρόλεξο» της άρνησης του Ίρβινγκ να εμβολιαστεί και της αποχής του, εξαιτίας αυτού της απόφασης του, από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια, ενώ πιθανότατα θα είναι θεατής και στην έναρξη του πρωταθλήματος του ΝΒΑ σε δυο εβδομάδες…

Παρά την μεγάλη αγωνιστική απώλεια που θα υποστούν οι Νετς, προς το παρόν δεν πιέζουν να αλλάξει την απόφαση του και να κάνει, τουλάχιστον, μια δόση εμβολίου για να αποκτήσει και δικαίωμα συμμετοχής.  Ο ίδιος ο Ίρβινγκ έχει επιλέξει για λόγους ιδεολογίας εναντίον του εμβολιασμού, να απολέσει πακτωλό δολαρίων, παρά να δεχτεί την βελόνα να τρυπά το μπράτσο του.

Για κάθε παιχνίδι που δεν θα αγωνίζεται στο Μπρούκλιν, ο Ίρβινγκ θα χάνει περίπου 380.000 δολάρια, ενώ εάν δεν αγωνιστεί και στα 41 παιχνίδια που θα διεξαχθούν στην έδρα των Νετς, τότε το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολάρια, θα μείνουν στα ταμεία της ομάδας. Στη Νέα Υόρκη μόνο οι εμβολιασμένοι (τουλάχιστον με μία δόση) έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται σε κλειστούς χώρους, είτε εργαζόμενοι, είτε αθλητές, ενώ για τα εκτός έδρας παιχνίδια, θα εξαρτάται από τους όρους του υγιεινομικού πρωτοκόλλου που τηρείται σε κάθε πολιτεία.

Το ζητούμενο για τον οργανισμό του Μπρούκλιν δεν είναι η εξοικονόμηση χρημάτων από την απουσία του ενός εκ των τριών σταρ του, αλλά ότι δεν θα έχει στο παρκέ, την τριπλέτα των Ντουράντ, Χάρντεν και Ίρβινγκ.

«Αν ο Κάιρι δεν θέλει να φύγει από την ομάδα και τον αναγκάσουν, τότε θα αποσυρθεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος του, φανερώνοντας την αποφασιστικότητα του Ίρβινγκ να «θυσιάσει» την καριέρα του και να δώσει πρόωρο τέλος σε ηλικία 29 ετών, αρκεί να μην εμβολιαστεί, αλλά ούτε και να γίνει ανταλλαγή με τον Μπεν Σίμονς, από τους Σίξερς.

Ο Ίρβινγκ τείνει να γίνει το «μαύρο πρόβατο» στο ΝΒΑ, χωρίς να δείχνει να τον ενδιαφέρει η άποψη άλλων παικτών, αλλά και βετεράνων σταρ, όπως ο Σακίλ ‘Ο Νήλ που μίλησε με σκληρά λόγια για την στάση του σταρ των Νετς.

Σε πρόσφαρτο podcast του ο θρυλικός σέντερ τόνισε πως αν ήταν στο χέρι του θα είχε διώξει από την ομάδα τον παίκτη.

«Δεν προσπαθώ να υποτιμώ την άποψη κανενός. Όμως σε αυτό το παιχνίδι πρέπει κάποιες φορές να σκέφτεσαι περισσότερο τους άλλους παρά τον εαυτό σου. Ο Κάιρι έχει τις απόψεις του. Δεν θα τις σχολιάσω, αλλά έχει μια υποχρέωση, γιατί πήρε ένα συμβόλαιο 200 εκατ. δολαρίων. Όταν αποδέχεσαι να κάνεις αυτή τη δουλειά, δεν μπορείς να έχεις ιδιωτικότητα και πρέπει να συμβιβαστείς με αυτό. Αν όμως είσαι στην ομάδα μου και δεν μπορείς να παίξεις στα εντός έδρας ματς, δεν σε θέλω εδώ! Έχουμε μια ελπίδα για το πρωτάθλημα και εσύ απουσιάζεις, οπότε πήγαινε κάπου αλλού. Τελεία και παύλα! Έχεις τις απόψεις σου και είμαι ΟΚ με αυτό, αλλά δεν πρόκειται να μπαινοβγαίνεις στην ομάδα για 41 παιχνίδια. Ξεκουμπίσου από εδώ!».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.