Το “κρυφό όπλο” του Χάρντεν, οι νέοι κανονισμοί και οι Νετς

Ο Τζέιμς Χάρντεν ετοιμάζεται για την πρώτη του ολόκληρη σεζόν με τους Μπρούκλιν Νετς και έσπευσε να... προειδοποιήσει τους αντιπάλους του.

“Με υγιή τον Τζέιμς Χάρντεν; Έρχονται τρομακτικές, τρομακτικές ώρες!”, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του Χιούστον “KPRC 2“. Και η αλήθεια είναι πως δεν έχει άδικο, αφού οι Νετς με την τριάδα Χάρντεν – Ντουράντ – Ίρβινγκ σε τέλεια φυσική κατάσταση, μοιάζουν ασταμάτητοι.

Όταν μετακόμισε στο Μπρούκλιν, για τον περισσότερο κόσμο ο τίτλος είχε ήδη κάτοχο. Ωστόσο, με τους τραυματισμούς που προέκυψαν, εξαφανίστηκε μαζί τους και το όνειρο των Νετς. Σε μόλις οκτώ παιχνίδια βρέθηκε μαζί η υπερηχητική τριάδα που είχαν δημιουργήσει οι Νετς και όπως ήταν λογικό δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει την ομάδα του Μπρούκλιν στη… Γη της Επαγγελίας.

Η έναρξη της νέας σεζόν πλησιάζει και οι Νετς ξεκινούν και πάλι από τη θέση του φαβορί. Η ομάδα του Μπρούκλιν είναι ξεκάθαρα η πιο πλήρης στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ και αν όλα κυλήσουν καλά τη νέα αγωνιστική περίοδο, δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τη σταματήσει. Είναι κάτι που πιστεύουν άπαντες στον σύλλογο με πρώτο και καλύτερο τον Τζέιμς Χάρντεν.

Μάλιστα, η νέα περίοδος θα βρει τον “Μούσια” να ηγείται μίας ακόμη στατιστικής κατηγορίας. Ο Χάρντεν είναι ο παίκτης που έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ (521) σε σουτ τριών πόντων. Το εκπληκτικό στην περίπτωση του είναι πως δεν προπορεύεται μόνο της λίστας των παικτών, αλλά όλων των ομάδων του ΝΒΑ. Ναι, καλά διαβάσατε. Από το 2009 όταν και αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, έχει κερδίσει τα περισσότερα φάουλ σε σουτ τριών πόντων από οποιαδήποτε ομάδα στο ΝΒΑ, εξαιρουμένων βεβαίως βεβαίως των Ρόκετς.

Κάπως έτσι, οι Νετς, που έχουν ούτως ή άλλως ανεξάντλητο “οπλοστάσιο” στην επίθεση, θα μπορούν να υπολογίζουν στους επιπλέον πόντους που προκύπτουν από τα φάουλ που κερδίζει ο Χάρντεν. Βέβαια, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν άρδην από τη νέα σεζόν αν και εφόσον τεθούν σε εφαρμογή οι νέοι κανονισμοί που προανήγγειλε η λίγκα, οι οποίοι ουσιαστικά “φωτογραφίζουν” τον σούπερ σταρ των Νετς.

Το ΝΒΑ θέλει να αποθαρρύνει τους παίκτες που προσπαθούν να εκμαιεύσουν φάουλ και για τον λόγο αυτό ετοίμασε νέους κανονισμούς, στους οποίους εκπαιδεύτηκαν οι διαιτητές κατά τη διάρκεια του Summer League, με στόχο την εφαρμογή τους την προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά οι νέοι κανονισμοί:

  • Όταν ο σουτέρ προσγειώνεται πάνω στον αμυντικό σε μη φυσιολογική γωνία.
  • Όταν ο σουτέρ εκτείνει υπερβολικά το πόδι του (κλωτσάει τον αμυντικό).
  • Όταν ο επιθετικός με τη μπάλα αλλάζει απότομα κατεύθυνση προς τον αμυντικό (πλάγια και πίσω).

Ακόμη κι έτσι πάντως, ο Τζέιμς Χάρντεν διαθέτει τεράστιο επιθετικό ταλέντο, το οποίο μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα. Σημειώστε δε ότι ο “Μούσιας” έχει στο πλευρό του δύο από τους καλύτερους παίκτες της λίγκας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.