NBA: Ο κοντορεβιθούλης που αξίζει άλλη μία ευκαιρία (vids+pics)

«Μία ευκαιρία ακόμα για τον Αϊζάια Τόμας, παρακαλώ πολύ», αναφωνούν οι φίλοι του NBA σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Και έχουν δίκιο...

Βλέπει τον κόσμο από τα 175 εκατοστά, αγωνίστηκε για μία δεκαετία στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ κοιτώντας… κατάματα γίγαντες άνω των 2 μέτρων. Ο λόγος φυσικά για τον Αϊζάια Τόμας, τον οποίο δεν τον έχουν πάρει δα και τα χρόνια. 32 είναι. Δεν τη λες σε καμία περίπτωση ηλικία για απόσυρση.

Πόσο μάλλον αν έχει πάρει το μάτι σου αυτά που κάνει σε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα των ΗΠΑ… Πριν από μερικές ημέρες μετά από παιχνίδι στο οποίο σκόραρε 81 πόντους (!) η κάμερα των έπιασε να κλαίει με λυγμούς και να μονολογεί: «Με παράτησαν. Αυτοί δεν με πιστεύουν πια». Ξεκάθαρο μήνυμα με αποδέκτη φυσικά το NBA και τις ομάδες του, οι οποίες δεν θέλουν έναν παίκτη που έχει αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορεί να ηγηθεί και να πρωταγωνιστήσει στο τοπ επίπεδο.

Η δικαίωση και η εξιλέωση όμως θα έρθουν λογικά για τον Αϊζάια Τόμας, καθώς λίγο μετά από αυτό το βίντεο που έγινε viral στην Αμερική αλλά και όλο το κόσμο, το ενδιαφέρον ομάδων του NBA για τις υπηρεσίες του αναζωπυρώθηκε. Η δύναμη των social media, είναι αυτή που ενδεχομένως θα δώσει στον Τόμας ακόμα μία ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο. Τέσσερις ομάδες ενδιαφέρονται για την απόκτηση του, με τους Λος Άντζελες Λέικερς του Λεμπρόν Τζέιμς να φαντάζουν το φαβορί.

Οι «λιμνάνθρωποι» δεν είναι μία τυχαία ομάδα για τον Τόμας καθώς ο βραχύσωμος σκόρερ είχε αγωνιστεί εκεί για 17 ματς το 2018 (σεζόν 2017-2018) σκοράροντας 15.6 πόντους ανά παιχνίδι. Όμως ένας τραυματισμός στον δεξιό γοφό δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει υγιής την σεζόν.

Αναμφίβολα οι καλύτερες σεζόν της καριέρας του Τόμας ήταν στη Βοστώνη και το θρυλικό «TD Garden». Εκεί δηλαδή που λατρεύτηκε σαν… θεός και ακόμα και σήμερα οι οπαδοί των Σέλτικς πίνουν… κρασί στο όνομα του. Δέθηκε τόσο πολύ με τους τριφυλλοφόρους, αλλά ακόμα και τότε κατέληξε προδομένος. Ο Τόμας είναι ρομαντικός, ένας από τους τελευταίους ρομαντικούς του αθλήματος, αλλά οι Σέλτικς δεν είχαν χώρο στο ρόστερ τους για… ρομαντισμό και σχέσεις… αγάπης. Όταν έκριναν ότι ο Αϊζάια έδωσε ότι είχε να δώσει στον οργανισμό, τον πέταξαν σαν… στυμμένη λεμονόκουπα δίνοντας τον στους Κλίβελαντ Καβαλίερς μαζί με τον Άντε Ζίζιτς, τον Τζέι Κράουντερ και ένα πικ. Οι Κέλτες πήραν τον Καϊρί Ίρβινγκ αλλά αν ήξεραν ότι ο νυν παίκτης των Μπρούκλιν Νετς θα έπαιζε όπως έπαιξε (δεν εντάχθηκε ουσιαστικά ποτέ στην ομάδα) στον έναν χρόνο παραμονής του στην ομάδα, θα το σκεφτόντουσαν δύο και τρεις φορές προτού ανταλλάξουν τον καλύτερο τους παίκτη. Ο Τόμας βλέπετε είχε γίνει ήδη δύο φορές All-Star φορώντας την φανέλα των Σέλτικς (2016-2017) και τους είχε βγάλει από την πιο δύσκολη καμπή της σύγχρονης ιστορίας τους, δηλαδή την μετά Big-Three εποχή (Γκαρνέτ, Πιρς, Άλεν). Όταν πήγε στη Βοστώνη το 2015 οι Σέλτικς ήταν μία μικρομεσαία ομάδα της ανατολικής περιφέρειας και μέσα σε 2,5 σεζόν έφτασαν να παίζουν τελικούς περιφέρειας με τους Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς (2017).

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι αλλά δεν ευθύνεται μόνο ο Τόμας για αυτή την κατακόρυφη πτώση. Από «King of the Fourth» λόγω των καθοριστικών σουτ που έβαζε στα τέταρτα δεκάλεπτα των παιχνιδιών, μετατράπηκε πολύ γρήγορα σε βάσανο για κάθε ομάδα.

Δεν υπήρχε η κατάλληλη υπομονή. Ο Τόμας δεν ένιωσε πουθενά αλλού όπως στην Βοστώνη και μετά την «περιπέτεια» στους Πέλικανς φάνηκε ότι το τέλος της καριέρας του είναι κοντά.

Κάπου εκεί, ο κοντοπίθαρος γίγαντας με την… μεγάλη καρδιά πείσμωσε. Όλοι τον είχαν ξεγράψει αλλά για εκείνον η καριέρα του δεν είχε τελειώσει. Έτσι, προσπάθησε να εντυπωσιάσει μέσω του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος.

Και όπως φαίνεται, τα κατάφερε. Ευχή όλων των μπασκετόφιλων να τον ξαναδούμε σε παρκέ NBA, σε μία ομάδα που θα τον εμπιστεύεται και θα του φερθεί όπως του αρμόζει…

Ακόμα και αν αυτό δεν συμβεί, εμείς θα τον θυμόμαστε κάπως έτσι…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.