Σανς-Μπακς 118-105: 1-0 με τριπλέτα… φωτιά παρά την επιστροφή του Γιάννη (vids)

Πολ, Μπούκερ και Έιτον οδήγησαν τους Ήλιους στη νικηφορά πρεμιέρα επί των Μπακς, στο πρώτο παιχνίδι των τελικών του NBA. Επόμενο ματς τα ξημερώματα της Παρασκευής (9/7, 04:00) στο ίδιο γήπεδο.

«Μαγικά» πράγματα έκανε η τριπλέτα… φωτιά των Σανς στο 1-0 επί των Μπακς με 118-105, στον πρώτο τελικό στην Αριζόνα. Ο… Point God Κρις Πολ μπορεί να μην είχε τις συνηθισμένες ασίστ του αν και μοίρασε 9, όμως σκόραρε 32 πόντους, με τους 16 να έρχονται στην εκπληκτική του τρίτη περίοδο που ήταν ασταμάτητος.

Φανταστικός κι ο Έιτον που σκόραρε 22 και κυριάρχησε στους αιθέρες με 19 ριμπάουντ, ενώ άξιος συμπαραστάτης τους ήταν και ο Μπούκερ με 27.

Από την απέναντι πλευρά ο Γιάννης μπορεί να γύρισε σε χρόνο ρεκόρ από τον τραυματισμό του και να είχε νταμπλ-νταμπλ με 20-17 σε 35:20, αλλά δεν ήταν αρκετός ούτε αυτός ούτε ο Μίντλεντον που σημείωσε 29, καθώς η άμυνά τους ήταν γενικά… κακή! Διψήφιοι ολοκλήρωσαν το ματς και οι Λόπεζ με 17 και Χόλιντεϊ με 10.

Ναι μεν Αντετοκούνμπο, αλλά Σανς στο… τιμόνι του οδηγού

Η απουσία και το πρόβλημα στο γόνατο φάνηκε να μην επηρεάζει τον Γιάννη, ο οποίος μπήκε δυναμικά από την αρχή του ματς και ήταν ο κινητήριος μοχλος της ομάδας του με 8 πόντους 5 ριμπάυντ και 2 ασίστ από το Α’ 12λεπτο. Όμως το… αντίπαλον δέος, Ντέβιν Μπούκερ ήταν κι αυτός εκπληκτικός και οδήγησε την ομάδα του στο υπέρ της 30-26 στην πρώτη περίοδο, μετρώντας 12 πόντους.

Εν συνεχεία ο Κρις Πολ πήρε την… σκυτάλη και με έξι σερί πόντους άρχισε να μπαίνει κι αυτός στον… χορό της ομάδας του, ενώ ο Μπούκερ ανάγκασε τον κόουτς Μπουντενχόλζερ να πάρει τάιμ άουτ με 06:55 για το ημίχρονο, με τα Ελάφια βρισκόμενα πίσω με 45-38. Ο προπονητήτης των Μπακς δεν ήταν ικανοποιημένος από την αμυντική εικόνα της ομάδας του, όπως και από την επιθετική, με τον Αντετοκούνμπο σε εκείνο το σημείο να ξεκουράζεται στον πάγκο.

Οι οδηγίες του αφύπνισαν προωρινά τους παίκτες του, οι οποίοι ισοφάρισαν σε 45-45 με μπροστάρη τον Μίντλεντον που έδειξε να… αφυπνίζεται. Όμως οι Ήλιοι της Αριζόνας παρέμειναν ψύχραιμοι και ανέκτησαν το προβάδισμα και οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 57-49, αν και η… ΛεΜπρονική τάπα του Αντετοκούνμπο στο τελευταίο λεπτό ήταν η εικόνα που έμεινε σε όλους!

Μια ταχύτητα πάνω οι γηπεδούχοι με τον… Point God Πολ

Μπορεί ο Γιάννης να σκόραρε από το τρίποντο και να έδειξε πως το Μιγλουόκι θα έπαιρνε τα ηνία μετά και τη εκπληκτική του άμυνα πριν το ημίχρονο, όμως η τριπλέτα Πολ-Έιτον-Μπούκερ έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ και έφτασε τη διαφορά στο +16, 78-52, με 04:43 για τη λήξη της τρίτης περιόδου. Μοναδική… ανάσα για τους Μπακς μέχρι εκείνο το σημείο τα τρίποντα του Λόπεζ που είχε 17 πόντους και έπειτα το νταμπλ-νταμπλ του Greek Freak με 13 και 10 ριμπάουντ.

Μάλιστα ο… Point God των Σανς έφτασε τους 16 στο Γ’ 12λεπτο και τους 27 συνολικά και τη διαφορά μέχρι το +20, στην πρώτη του παράσταση σε τελικούς του NBA,. Το υπέρ τους 92-76 πριν την τελευταία περίοδο να διαμορφώθηκε μετά το… ξέσπασμα του Μίντλεντον με 8 σερί πόντους

Small ball για την ανατροπή, άντεξαν και… έλαμψαν οι Ήλιοι

Μην έχοντας να χάσουν τίποτα οι Μπακς χαμήλωσαν το σχήμα τους με τους Φορμπς-Χόλιντεϊ-Κόνατον-Μίντλνεντον-Αντετοκούνμπο στην πεντάδα στο… small ball σχήμα τους, με τον Greek Freak στο «5». Η συγκεκριμένη κίνηση απέδωσε καρπούς προσωρινά, καθώς οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 101-92 με 07:46 για το τέλος και ανάγκασαν τον Μόντι Γουίλιαμς να πάρει τάιμ άουτ για να τους… κόψει τον ρυθμό.

Και ναι μεν στην επόμενη κατοχή τους πλησίασαν στους επτά (101-94), αλλά ένα επιμέρους σκορ 7-2 των Ήλιων μέσα σε ενάμιση λεπτό επανέφερε τη διαφορά στο υπέρ τους +12 (108-96). Τα Ελάφια προσπάθησαν μέχρι τέλους να «κλέψουν» τη νίκη, η οποία όμως κατέληξε στα χέρια των αντιπάλων τους που ήταν ανώτεροι και άξιζαν να κερδίσουν στον πρώτο τελικό, με το σκορ εν τέλει να «κλείνει» στο 118-105.

Δεκάλεπτα: 30-26, 57-49, 92-76, 118-105

ΕΔΩ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.