Ντόντσιτς: 200 εκατομμύρια λόγοι… (pics+vid)

Η πορεία των Μάβερικς στα Playoffs έλαβε άδοξα τέλος, όμως ο Σλοβένος σούπερ σταρ έδειξε πως είναι έτοιμος να γραφτεί με «χρυσά» γράμματα στη ιστορία του παγκόσμιου μπάσκετ, τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ...

Μπορεί ο Λούκα Ντόντσιτς και οι συμπαίκτες να γνώρισαν τον αποκλεισμό από τους Κλίπερς στα προημιτελικά της Δύσης, αλλά η εικόνα του αστέρα τους, τους άφησε με μια… γλυκόπικρη γεύση. Είχαν τη δυνατότητα να αφήσουν εκτός την ομάδα του Λος Άντζελες, όμως ο Καουάι Λέοναρντ δεν ήταν διατεθειμένος να μείνει εκτός Postseason από τόσο νωρίς.

Κάτι που επισήμανε και ο Σλοβένος άσος έπειτα την προσωρινή ισοφάριση της σειράς σε 3-3, με το… Ρομπότ να κάνει μυθικά πράγματα.

«Ο Λέοναρντ μας διέλυσε. Έπαιξε ένα σπουδαίο παιχνίδι. Αυτό κάνει όμως» τόνισε, πριν τα λόγια του επιβεβαιωθούν ξανά στο επόμενο παιχνίδι, όπου ο «Claw» ήταν πάλι εξωπραγματικός με 28 πόντους, 10 ριμπάουντ και 9 ασίστ.

Πίσω στον 22χρονο σταρ, άπαντες στον οργανισμό του Ντάλας είδαν το δικό τους παιδί να ηγείται και να κάνει κυριολεκτικά ό,τι περνάει από το χέρι του για να τους πάει στα ημιτελικά της περιφέρειας. Συγκεκριμένα μέτρησε 35.7 πόντους, 10.3 ασίστ και 7.9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα επτά ματς που έδωσαν στον πρώτο γύρο των Playoffs, ενώ έκλεισε τη σειρά με 46!

Η δική του παρουσία όμως δεν έφτανε, διότι κανένας από το υπόλοιπο ρόστερ δεν έγινε ο… Ρόμπιν στο πλευρό του. Ειδικά η παρουσία του (υποθετικά) δεύτερου μεγαλύτερου ονόματος στην ομάδα, Κρίσταπς Πορζίνγκις, ήταν απλά… υποφερτή.

Σε καμία περίπτωση δεν έχει δικαιώσει ως τώρα τον ντόρο που έγινε όταν μετακόμισε στο Τέξας για λογαριασμό τους, μετά και την ανταλλαγή με τους Νικς. Ο Λετονός σκόραρε 13.1 πόντους και μάζεψε 5.4 ανά αγώνα κόντρα στους Κλίπερς, νούμερα που δεν επιτρέπεται να έχει ο παίκτης που θέλει να λογίζεται ως το «Νο2», πίσω από τον Ντόντσιτς.

Αυτά σε συνδυασμό με τα όσα «βγαίνουν» από τα ρεπορτάζ στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού ότι οι δυο τους δεν έχουν καλές σχέσεις, έχουν «φουντώσει» ήδη τα σενάρια για ανταλλαγή του 25χρονου ψηλού. Πριν όμως παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, προτεραιότητα των Μάβερικς είναι η άμεση επέκταση της συνεργασίας τους με τον Λούκα.

Το «χρυσό» συμβόλαιο…

Μετά το τέλος της σεζόν οι δύο πλευρές θα μπορούν κι επίσημα να μπουν σε συζητήσεις για το καινούργιο συμβόλαιο του 22χρονου. Ο Σλοβένος έχει δικαίωμα να υπογράψει την επέκταση του, η οποία θα αρχίζει από τη σεζόν 2022-23.

Σύμφωνα και με τα όσα προκύπτουν βάσει του Salary Cap και τα όσα έχει πετύχει στην ως τώρα πορεία του το συνολικό ποσό αναμένεται να ξεπεράσει τα 200 (!) εκατομμύρια σε βάθος πενταετίας, γράφοντας ιστορία και γινόμενος ο πρώτος που θα υπογράψει ένα τέτοιο ποσό στην μετά-ρούκι ανανέωσή του.

Όπως σημειώνει και ο ειδικός αναλυτής της λίγκας Μπόμπι Μαρκς, ο νεαρός αστέρας δικαιούται το συγκεκριμένο συμβόλαιο επειδή έχει βρεθεί σε All-NBA team. Μια εξωπραγματική συμφωνία που την πρώτη του χρονιά θα του αποφέρει 34.7 εκατομμύρια και την τελευταία 45.9!

Αναλυτικά το συμβόλαιό που μπορεί να του προσφερθεί σε βάθος πενταετίας:

Φυσικά, το εν λόγω πόσο δεν θα άφηνε κανέναν αδιάφορο, ειδικά σε μια ομάδα και έναν ιδιοκτήτη όπως ο Μαρκ Κιούμπαν, ο οποίος θέλει να έχει τον ηγέτη του (βλέπε Ντιρκ) απόλυτα ικανοποιημένο. Όλα αυτά έφεραν στο στόμα του Ντόντσιτς το εξής, όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπογράψει την επέκτασή του με τους Μάβερικς

«Νομίζω όλοι μας ξέρουμε αυτή την απάντηση», τόνισε με ένα μειδίαμα ο Σλοβένος.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.