NCAA: Back to back τίτλος από το Κονέκτικατ με «αρχιτέκτονα» τον Ντάν Χάρλεϊ, νίκησε στον τελικό το Περντιού (75-60)

Ο σέντερ του Περντιού Ζακ Ίντι πέτυχε 37 πόντους από τους 60 της ομάδας του, κέρδισε 10 ριμπάουντ, αλλά οι γκάρντ του Ucon αποφάσισαν για την διατήρηση του τίτλου.

Τα χάσκις του Κονέκτικατ δεν άφησαν από τα… δόντια τους, τον τίτλο της πρωταθλήτριας ομάδας του NCAA που κατέκτησαν πέρυσι με αντίπαλο το Σαν Ντιέγκο και στον φετινό τελικό του F4 της March Madness νίκησαν το Περντιού (75-60) και έφτασαν συνολικά τις έξι κατακτήσεις του τροπαίου σε έξι τελικούς! (1999, 2004, 2011, 2014, 2023, 2024). Το Ucon έχει χάσει τον τίτλο, μόνο στο F4 του 2011, γιατί δεν είχε προκριθεί στον τελικό, ενώ το ποσοστό αποτελεσματικότητας του βρίσκεται στο 90 τοις εκατό!

Το Περντιού προσπάθησε μονότονα με τον εξαιρετικό Ζακ Ίντι να νικήσει το Ucon, αλλά ήταν ανέφικτο για να τα κατάφερνε. Ο “γίγαντας” των 2.25 μ. πέτυχε 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο (30-36), έφθειρε με φάουλ τον Σάμσον Τζόνσον που ήρθε από τον πάγκο για να καλύψει τον Ντόνοβαν Κλίνγκαν, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο περιόρισε τον Ιντι. Μπορεί ο Καναδός σέντεςρ να τελείωσε το παιχνίδι με 37 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά δεν είχε την απαραίτητη συνεισφορά στην παραγωγή του σκορ από τους περιφερειακούς παίκτες, με μικρή εξαίρεση τον πλει μέικερ, Μπράιντεν Σμιθ. Έτσι, ο Ίντι, ως άλλος Νιλ Άρμστρονγκ που ήταν ήταν απόφοιτος του Περντιού και ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε στην Σελήνη, δεν μπόρεσε να πατήσει στην κορυφή του NCAA στον δεύτερο τελικό των μποιλμέικερς, μετά το 1969, όταν είχαν ηττηθεί από το UCLA.

Oι γκαρντ του Ucon εξετέλεσαν την αποστολή τους στο έπακρο. Ελάχιστα λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, εύστοχα drive στην αντίπαλη ρακέτα και καλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα και στα σουτ μέσης απόστασης. Πανάξιοι πρωταθλητές και το 2024!

Η στατιστική του αγώναεδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.