Πρίφτης: «Ίδια λογική με πέρσι»

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τη χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά και τι περιμένει από τον φετινό Άρη.

Ο Δημήτρης Πρίφτης μίλησε για τη χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδος αλλά και τι περιμένει από τον φετινό Άρη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης στον ΣΠΟΡ FM:

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: «Ήταν λίγο τοξικό αυτό το βράδυ, είχε πολύ δράση και χρειαζόταν από μέρους μεγάλη προσαρμοστικότητα για εμάς και τους αντιπάλους μας, αφού έπρεπε να περιμένουμε να φτιαχτεί το καλάθι. Έπρεπε να αλλάξουμε την ψυχολογία μας και να μπούμε ξανά να παίξουμε το παιχνίδι μας». 

Για τον χαρακτήρα ντέρμπι που έχουν οι αγώνες με την ΑΕΚ:
«Η κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Και οι δύο ομάδες ενισχύθηκαν. Η ΑΕΚ είναι ένα βήμα παραπάνω, έχει ένα πιο πλήρες – πιο γεμάτο ρόστερ. Βρήκαμε την ΑΕΚ με κάποιες απουσίες, που ίσως σε ένα παιχνίδι να μην είναι σημαντικές όσο σε μία σειρά αγώνων. Με την ένταση που είχε το χθεσινό παιχνίδι, μία – δύο αλλαγές θα ήταν βοήθεια για την ΑΕΚ και μειονέκτημα για εμάς. Με τη βοήθεια του κόσμου, για εμάς το γήπεδο είναι που μας σπρώχνει, καταφέραμε να βγάλουμε πολύ ενέργεια στην άμυνα και να κρατήσουμε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα και χωρίς να στηριζόμαστε στο σκορ». 

Για την ιστορία του Άρη και τις απαιτήσεις που υπάρχουν:
«Πάντα είναι δύσκολο να κουβαλάς αυτό το όνομα, φέτος τα πράγματα είναι καλύτερα και πιο αισιόδοξα, επειδή υπάρχει διοικητική σταθερότητα και γνωρίζουμε ότι αυτή η σταθερότητα είναι πολύ σημαντική για τη λειτουργία μιας ομάδας, θα μας δώσει μεγαλύτερη δύναμη. Στο αγωνιστικό δεν έχουν αλλάξει πράγματα, εκτός από το γεγονός ότι πήραμε κάποιους πιο ποιοτικούς παίκτες, αλλά όλα θα φανούν μέσα στο παρκέ. Ο τρόπος και η λογική σε ό,τι γίνεται στο παρκέ θα είναι ίδια με πέρσι. Από εκεί και πέρα, γνωρίζουμε όλοι ότι η ομάδα έχει ένα μεγάλο παρελθόν και μεγάλη δυναμική και η μαζικότητα του κόσμου την κάνει ακόμα μεγαλύτερη και η δική μας ευθύνη είναι ακόμα μεγαλύτερη, αφού απευθυνόμαστε σε κόσμου που ενδιαφέρεται και είναι πολύ κοντά στην ομάδα». 

Για την προσφορά του κ. Λάσκαρη:
«Σαν συμπέρασμα είναι πως η προσφορά με τα κέρδη για έναν επιχειρηματία είναι δυσανάλογα με αυτά που θα πάρει από τα κέρδη του συλλόγου. Η τεχνογνωσία του κ. Λάσκαρη διαφέρει, αφού θέλει να δημιουργήσει ομάδα καλές συνθήκες και καλές βάσεις, χωρίς να ρίξει το βάρος στο αγωνιστικό και έριξε μεγάλη βαρύτητα σε άλλους τομείς, θέλουμε οι δομές της ομάδας να είναι σωστές, αφού η ομάδα μπορεί να αλλάζει να μεταβάλλεται και θέλουμε αυτά που θα κάνουμε σε σχέση με το ανθρώπινο υλικό να μπορείς να τα αγκαλιάσεις με τις υποδομές, με τον τομέα του μάρκετινγκ και όλα αυτά που αφορά μία ομάδα με την δυναμική του Άρη. Έχει πολύ σωστό σκεπτικό, αν και δεν νομίζω ότι θα έχει κέρδος. Όλα χρειάζονται υπομονή και δεν πρέπει να γίνονται βιαστικά βήματα, αφού αν πας με σταθερά βήματα θα πετύχεις τον στόχο σου, αφού αν κυνηγάς κάτι, δεν θα απομακρύνεται ο στόχος σου». 

Για το πότε ανατρίχιασε ως μέλος του Άρη:
«Δεν είναι ότι προσπαθώ να μην ενθουσιάζομαι ή να απογοητεύομαι. Είμαι γενικά της μέσης οδούς. Υπάρχουν φορές που έχω δει αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο και το έχω δει στο βίντεο, κάτι που δεν το είδα με την ένταση στο γήπεδο. Νιώθω την ατμόσφαιρα και το σπρώξιμο από τους παίκτες και του κόσμου, με τη βοήθεια που μας δίνει σε κάθε αγώνα. Τα ματς με τον ΠΑΟΚ είναι πολύ χαρακτηριστικά, το κλάσικο της Θεσσαλονίκης. Δεν μπορείς να αντισταθείς σε αυτή την ατμόσφαιρα, να μην ανατριχιάσεις και να μην σε επηρεάσει. Γενικά είμαι κάπως απομονωμένος και προσπαθώ να μένω στις τέσσερις γραμμές, αφού μπορείς πολύ γρήγορα να αποσυντονιστείς». 

Για την Εθνική στο Ευρωμπάσκετ:
«Θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν καλύτερα, θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα. Θα πρέπει να βλέπουμε γενικά την εικόνα της. Η Εθνική σε ένα σύνολο 14 αγώνων, έχασε μόνο δύο ματς. Θα μπορούσε η ομάδα να είχε χάσει από το Βέλγιο και να είχε αποκλειστεί. Έχασε από την ομάδα, με πολύ μεγάλη προσπάθεια στο τέλος και με δύο ανατροπές, που πήρε το τρόπαιο. Δεν πήγαν τόσο στραβά όσο τα παρουσιάζουν κάποια. Πρέπει να έχουμε μέτρο στην κριτική μας για την Εθνική, ειδικά για αυτή την ομάδα, που πάντα χαρίζει έντονες στιγμές και η φετινή διοργάνωση, αν εξαιρέσεις τη Λιθουανία – που δεν ήταν έκπληξη – έχει τον τρόπο, είναι καλή ομάδα, και οι υπόλοιπες ομάδες που ήταν από πάνω μας ήταν επίσης καλές». 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.