Τσαρτσαρής: «Κλειδί η παρουσία του Γκιστ»

Λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ο Κώστας Τσαρτσαρής μιλάει στο Novasports.gr για το μεγάλο ντέρμπι και στέκεται στην επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ.

Είναι χωρίς αμφιβολία ο άνθρωπος των ντέρμπι και των τελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, μιας και για τρεις συνεχόμενες χρονιές (2006, 2007, 2008) αναδείχθηκε MVP οδηγώντας τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του τροπαίου. Στα έντεκα χρόνια που αγωνίστηκε με το «τριφύλλι» στο στήθος έπαιξε δεκάδες ντέρμπι με τον «αιώνιο» αντίπαλο, κατέκτησε 21 τίτλους (10 πρωταθλήματα, 8 Κύπελλα, 3 τρόπαια Ευρωλίγκας) και σίγουρα είναι από αυτούς που γνωρίζουν από πρώτο… χέρι τη σημασία αυτών των παιχνιδιών.

Ο λόγος για τον Κώστα Τσαρτσαρή. Ο παλαίμαχος φόργουορντ των «πρασίνων» που πλέον μαζί με τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Γιώργο Καλαϊτζή… τρέχουν το πρότζεκτ των ακαδημιών του συλλόγου λίγες ώρες πριν το πρώτο τζάμπολ ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μίλησε στο Novasports.gr. Στάθηκε στο γεγονός ότι οι δύο ομάδες δεν είναι έτοιμες, στην επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ, αλλά και στον φετινό νέο Παναθηναϊκό.  

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Novasports.gr. ο Κώστας Τσαρτσαρής: 

Για το γεγονός ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ολυμπιακός δεν είναι στο βαθμό ετοιμότητας που θα ήθελαν: «Αυτό είναι το σημαντικότερο στοιχείο αυτού του παιχνιδιού. Οι ομάδες αυτή τη στιγμή δεν είναι έτοιμες. Δεν έχουν βρει τη συνοχή και τη χημεία που θα ήθελαν. Ακόμη και το σκάουτινγκ είναι σε αρχικό στάδιο, αφού δεν υπάρχουν παιχνίδια που να έχει δει η μία ομάδα την άλλη, ώστε να μπορέσουν να καταστρώσουν τα σχέδια τους καλύτερα».

Για τον νέο Παναθηναϊκό και τις διαφορές σε σχέση με πέρυσι: «Ο Παναθηναϊκός έχει αλλάξει ύφος δεδομένου ότι ο κόουτς έχει επιλέξει παιδιά τα οποία γνωρίζει είτε από την Εθνική Σερβίας, είτε από το πρωτάθλημα τους. Έχει πάρει αρκετούς Σέρβους, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μία δική τους σχολή στο Ευρωπαϊκό στερέωμα και σε συνδυασμό με τους γνωστούς Έλληνες και ξένους που παραμείναν στην ομάδα δημιουργήθηκε ένα σύνολο που μπορεί να παίξει πολύ καλά και επιθετικά και αμυντικά».

Για το αν οι ξένοι παίκτες μπορούν να αντιληφθούν τη σημασία αυτών των ντέρμπι: «Αν δεν ζήσεις την ατμόσφαιρα δεν καταλαβαίνεις τη σημασία αυτών των αγώνων. Φοβάμαι ότι τα παιδιά που ήρθαν στην ομάδα δεν θα βιώσουν αυτό που έπρεπε, αλλά σίγουρα θα έχουν γίνει συζητήσεις μέσα στα αποδυτήρια ώστε να εγκλιματιστούν στη σπουδαιότητα του παιχνιδιού».

Για την επιστροφή του Γκιστ μετά την εξάμηνη τιμωρία του και αν θα παίξει ρόλο η παρουσία του στο ματς, δεδομένου ότι έχει να αγωνιστεί μεγάλο διάστημα: «Οπωσδήποτε. Ο Γκιστ είναι ένα παιδί, το οποίο δίνει φοβερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση. Έχει κάποια προτερήματα τα οποία δύσκολα βρίσκεις σε άλλους παίκτες ανά την Ευρώπη. Η αλτικότητα του, η έμπνευση του στο ριμπάουντ και στο αμυντικό κόψιμο, ακόμη και στη γενικότερη αμυντική λειτουργία μιας ομάδας είναι πολύ σημαντικός, αφού έχει τη δυνατότητα να μαρκάρει τόσο ψηλούς όσο και κοντούς. Έχει βελτιώσει πάρα πολύ και το σουτ, με αποτέλεσμα πλέον να είναι υπολογίσιμη δύναμη και στην επίθεση. Φυσικά είναι και οι συνεργασίες που βγάζει με τον Διαμαντίδη, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη». 

Για το άδειο γήπεδο και αν μπορεί να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τις δύο ομάδες: «Οπωσδήποτε αποτελεί ντισαβαντάζ για τον Ολυμπιακό καθώς δεν θα έχει στο πλευρό του τον κόσμο του που πάντα δίνει ώθηση και ενέργεια Από την άλλη πλευρά, τον Παναθηναϊκό δεν νομίζω ότι τον επηρεάζει. Από την εμπειρία μου τόσα χρόνια ο φιλοξενούμενος δεν επηρεάζεται από τις έδρες. Οι φωνές αποτελούν κάτι που βρίσκεται στο background και δεν έχει να κάνει με την αυτοσυγκέντρωση τους». 

Για το τι τους έλεγαν οι προπονητές πριν από αυτά τα παιχνίδια: «Πάντα στεκόντουσαν στις λεπτομέρειες. Δηλαδή να παλέψουμε για ριμπάουντ, για χαμένες μπαλιές στο έδαφος και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.