ΗΠΑ – Καναδάς 118-127: Ένας μεγάλος – μικρός τελικός (highlights)

Μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, ο Καναδάς επικράτησε με 127-118 των ΗΠΑ και πήρε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σπουδαίες μάχες σε ένα καθαρά ΝΒΑ παιχνίδι!

Οι ΗΠΑ ήταν πίσω με 4 πόντους κι ο Μπρίντζες είχε δύο βολές. Ευστόχησε στην πρώτη και γύρισε στον πάγκο να ρωτήσει τον Κερ αν θέλει να χάσει την δεύτερη ή όχι; Απάντηση δεν πήρε γιατί μέσα στον χαμό ο Κερ δεν κατάλαβε τι ρωτούσε ο παίκτης του. Ο Μπρίτζες πήρε μόνος του την απόφαση, έχασε την βολή, μάζεψε, ο ίδιος το ριμπάουντ και βγήκε έξω από την γραμμή του τριπόντου στην γωνία. Παρά το τεράστιο άλμα του Μπρουκς να τον κόψει, έβαλε το σουτ και ισοφάρισε το παιχνίδι σε 101-101. Μάλιστα έγινε καθαρό φάουλ από τον Μπρουκς που δεν δώθηκε και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Ο Καναδάς που ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, επικράτησε και στο έξτρα πεντάλεπτο έχοντας δύο παίκτες – φωτιά. Μπρουκς με 39 πόντους και Αλεξάντερ με 31, κράτησαν την ομάδα τους στον αφρό και την οδήγησαν στην τρίτη θέση του τουρνουά. Σε όλη την κανονική διάρκεια ο Καναδάς έχτιζε διαφορές μέχρι και 10-11 πόντους κι οι ΗΠΑ επέστρεφαν και έκλειναν την ψαλίδα είτε με τον Ριβς (23 π.) είτε με τον Έντουαρντς (24 π.).

Στο τέλος η team usa προσπάθησε να κάνει το ίδιο και στην παράταση, όμως, πλέον τα σουτ δεν έμπαιναν. Εκτός το τρίποντο του Μπρίντζες που έστειλε το ματς στην παράταση, όλα τα άλλα βρήκαν σίδερο κι ο Καναδάς για πρώτη φορά στην ιστορία του τερμάτισε τρίτος στον κόσμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.