Mundobasket 2023: Ώρα στέψης για τη νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια

Οι Σερβία και Γερμανία θα μονομαχήσουν για την κορυφή του κόσμου, στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου (15:40 Novasports Start).

Οι «πλάβι» θέλουν να κατακτήσουν το τρίτο του χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση, μετά από αυτά του 1998 στην Αθήνα και του 2002 στην Ιντιανάπολις. Επίσης, έχουν ένα ασημένιο μετάλλιο το 2014 στην Ισπανία. Η ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς έχει μόνο μια ήττα στην πορεία της στη φετινή διοργάνωση, αυτή από την Ιταλία. Αν τα καταφέρει η Σερβία, θα πανηγυρίσει το πρώτο της χρυσό μετάλλιο σε όλες τις διοργανώσεις, μετά από 21 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία θέλει να ολοκληρώσει αήττητη την εκπληκτική της πορεία στην παρθενική της συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η «νασιονάλμανσαφτ» θέλει να πανηγυρίσει το δεύτερο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της, μετά από αυτό στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1993. Οι Γερμανοί έχουν ένα χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο το 2002 στην Ιντιανάπολις. Τον τελικό θα σφυρίξουν οι Ρομπέρτο Βάσκες (Πουέρτο Ρίκο), Ομάρ Μπερμούδες (Μεξικό) και Γκάτις Σάλινς (Λετονία).

Στον μικρό τελικό θα αναμετρηθούν οι ΗΠΑ και Καναδάς (11:30 Novasports Start). Οι Αμερικανοί θέλουν τη νίκη για να μη μείνουν για τέταρτη φορά στην ιστορία τους, εκτός βάθρου. Από την άλλη πλευρά, οι Καναδοί θα προσπαθήσουν να συνδυάσουν την πρώτη του παρουσία σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου με το χάλκινο μετάλλιο. Τον αγώνα θα σφυρίξουν οι Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Χούλιο Ανάγια (Παναμάς) και Τακάκι Κάτο (Ιαπωνία).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.