Πέσιτς: «Δεν μας ενδιαφέρει ο αντίπαλος, ο τελικός είναι τελικός»

Καμία σημασία δεν έχει ο αντίπαλος στον τελικό του MundoBasket 2023 δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Η Σερβία νίκησε τον Καναδά με 95-86 και βρίσκεται στον τελικό του MundoBasket 2023. Αμέσως μετά την σπουδαία νίκη, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ήρεμος και προσγειωμένος εν όψει συνέχειας στην διοργάνωση. Ο έμπειρος προπονητής αρχικά δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του, ενώ στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι δεν τον ενδιαφέρει ο αντίπαλος του τελικού.

«Είμαι πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, για την ομάδα μου, σπουδαία η νίκη που πήραμε. Θα το επαναλάβω, σπουδαίο παιχνίδι απέναντι στον Καναδά. Για εμένα η καλύτερη αμυντική ομάδα του τουρνουά. Ήμασταν κι εμείς καλοί στην άμυνα, δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε ζημιά στον αιφνιδιασμό. Σημαντικό στην προετοιμασία ήταν να βγάλουμε από τους Καναδούς το σκορ στον αιφνιδιασμό, να παίξουμε καλή άμυνα στο ένας εναντίον ενός, κυρίως τον Γκίλτζιους-Αλεξάντερ, έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχω δει σε όλη την καριέρα μου. Ήταν κίνητρο για την ομάδα μου να τον βγάλει από το ματς και το καταφέραμε.

Για εμένα πάντα είναι σημαντικό το τρίτο δεκάλεπτο, πρέπει να μάθουμε από το ταξίδι. Ο τελικός είναι τελικός, δεν μας ενδιαφέρει ποιος θα είναι ο αντίπαλος. Θα παίξει σκληρά και πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό. Ήταν επίσης σημαντικό το ριμπάουντ, ειδικά απέναντι σε έναν αντίπαλο δυνατό στο επιθετικό ριμπάουντ. Το ελέγξαμε. Δεν παίξαμε σπουδαία επίθεση, όμως με την άμυνα και με το αμυντικό μας ριμπάουντ, τα καταφέραμε και κλείσαμε το ματς. Είμαστε αληθινά χαρούμενοι.

Δεν είναι η σωστή στιγμή για να μιλήσουμε για τον Γιόκιτς. Είναι πάντα μέλος της ομάδας, γιατί είναι αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε γι’ αυτούς, αλλά για όσους βρίσκονται εδώ.

Ο Νίκολα Γιόβιτς είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, έχει βρεθεί σε όλες τις βαθμίδες των εθνικών ομάδων, έχει πάρει πρωταθλήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται, όχι απλά επειδή είναι 20 ετών, αλλά και γιατί πρέπει να παίξει στο Μαϊάμι. Μπορεί να παίξει σε πολλές θέσεις, αλλά χρειάζεται χρόνο. Πρέπει να παίζει. Πρέπει να κερδίσει τον σεβασμό των συμπαικτών του φυσικά, όμως βελτιώνεται μέσα από αυτή τη διαδικασία. Παλεύει και σέβεται τους πάντες. Θα είναι σημαντικό μέλος για την εθνική ομάδα της Σερβίας.

Μετά από 20 χρόνια, είμαι εδώ στη Μανίλα με μία νέα ομάδα, όλα είναι νέα για εμένα, σε μία νέα κατάσταση. Δεν υπάρχουν ποτέ ίδια παιχνίδια, δεν υπάρχουν ποτέ ίδια πρωταθλήματα ή Παγκόσμια Κύπελλα. Θα δούμε τι θα γίνει στον τελικό. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό που έγινε σήμερα, όμως είμαι ήρεμος γιατί ξέρω ότι οι παίκτες μου θα είναι έτοιμοι για να αντιμετωπίσουν τις ΗΠΑ, αν οι ΗΠΑ νικήσουν φυσικά τη Γερμανία. Σε αυτά τα παιχνίδια, κάποιες φορές δεν ξέρεις ποιος θα κερδίσει. Η Γερμανία έχει δείξει ποια είναι από το περσινό EuroBasket, έχει σπουδαίο προπονητή και παίκτες που βελτιώνονται όλοι μαζί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.