Λιθουανία – Σερβία 68-87: Βαλκανική παράσταση (highlights)

Με αδιαπέραστη άμυνα και οδηγό τον Μπογκντάνοβιτς (21π, 3ας), οι Σέρβοι μετέτρεψαν τον πρώτο προημιτελικό σε παράσταση για ένα ρόλο.

Ένα δεκάλεπτο άντεξαν οι Λιθουανοί απέναντι στην σερβική άμυνα. Το 25-24 του δεκαλέπτου ήταν το μοναδικό διάστημα του παιχνιδιού που παίχτηκε σε ρυθμό Λιθουανίας – και όχι τυχαία οι “γίγαντες της Βαλτικής” είχαν το προβάδισμα.

Το παιχνίδι όμως είχε ξεκινήσει να αλλάζει από το τέλος της πρώτης περιόδου, όταν οι Αβράμοβιτς-Πετρούσεφ άλλαξαν τον ρυθμό. Οι δυο τους μαζί με τον Γκούντουριτς κυριάρχησαν απέναντι στον λιθουανικό πάγκο, ταλαιπώρησαν τα αργά πόδια του Μοτιεγιούνας και με τον Μπογκντάνοβιτς να βάζει τις τελευταίες πινελιές έστειλαν την Σερβία στο +11 στα αποδυτήρια, 49-38.

Οι Λιθουανοί προσπάθησαν να επιστρέψουν, μείωσαν γρήγορα στους 6 πόντους στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, αλλά εκεί ανέλαβαν δράση οι… Γιόβιτς. Πρώτα ο Νίκολα με τρίποντο και στη συνέχεια ο Στεφάν με άλλα δύο δικά του και μια… διαστημκή ασίστ. Το ματς “πέταξε” στους 20 πόντους, η τρίτη περίοδος τελείωσε 73-55 και οι Σέρβοι έφτασαν σε μια άνετη, ισοπεδωτική επικράτηση, περιμένοντας πια τον αντίπαλο τους στα ημιτελικά από το ζευγάρι Καναδάς – Σλοβενία.

Ο τρομερός Μπογκντάνοβιτς ηγήθηκε με 21 πόντους και 3 ασίστ (9/13 σουτ), ο Πετρούσεφ είχε 17 πόντους από τον πάγκο με 7/8 σουτ, ο Μιλουτίνοφ άντεξε απέναντι στον Βαλαντσιούνας (9π, 5ρ, 2ας). Ο Στεφάν Γιόβιτς είχε 11 πόντους, 5 ασίστ και το… ζιζάνιο Αβράμοβιτς 8 πόντους, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ.

Για τους Λιθουανούς ο Σεντεκέρσκις είχε 14 πόντους, ο Γιοκουμπάιτις 13π, 9ας, ο Μπραζντέικις 11 (3/11 σουτ) και ο Βαλαντσιούνας 11. Είναι χαρακτηριστικό ότι πήραν μόλις 11 πόντους από τον πάγκο τους (61 κόντρα στις Η.Π.Α.).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.