Λιθουανία – Σερβία: Ποιος θα τρέξει καλύτερα;

Ο Χρήστος Καούρης αναλύει το μεγάλο ευρωπαϊκό ντέρμπι.

Ο τίτλος του φαβορί ανήκει στη Λιθουανία. Αν έχεις κερδίσει τους Αμερικάνους, δεν υπάρχει τρόπος να του ξεφύγεις, οπότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να το αποδεχτείς. Αλλά οι Σέρβοι δεν φοβούνται την ομάδα του Μασκβίτις, ακόμα και αν το 2010 τους στέρησαν ένα μετάλλιο.

Πολλά θα παίξουν ρόλο στη μονομαχία της Mall of Asia Arena, αλλά κάποια περισσότερο από άλλα. Το σκορ στη μονομαχία του ζωγραφιστού ανάμεσα σε Βαλαντσιούνας και Μιλουτίνοφ είναι η πρώτη, προφανής επιλογή. Ο Λιθουανός έχει το πλεονέκτημα του μεγέθους απέναντι σε οποιονδήποτε σέντερ που έχει απομείνει στο τουρνουά, όμως ο Σέρβος μπορεί να τον ταλαιπωρήσει με τα επιθετικά του ριμπάουντ και επιπλέον να τον εκθέσει στα πικ εν ρολ που θα στήνει ασταμάτητα ο Μπογκντάνοβιτς σημαδεύοντας τον. Ο Μασκβίτις έχει προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα με τον Σεντεκέρσκις σε ρόλο μπαλαντέρ, όμως η Σερβία σουτάρει από όλες τις θέσεις και δεν γίνεται να αφήσεις τον JV σε ένα πλάγιο.

Ακόμα περισσότερα θα κριθούν στο κομμάτι της προστασίας της μπάλας και του ρυθμού. Η Σερβία μετρά 9 κλεψίματα ανά αγώνα και σκοράρει 25 πόντους από τα λάθη του αντιπάλου της. Παρότι το ματς με τις Η.Π.Α. έγινε ένα δαιμονιώδες επιθετικό φεστιβάλ, ο Μακσβίτις θα επιδιώξει να ελέγξει τον ρυθμό και να τρέξει μόνο όταν έχει σαφές πλεονέκτημα, όπως δηλαδή και οι Σέρβοι. Το βάρος θα πέσει και πάλι στον Ρόκας Γιοκουμπάιτις, ο οποίος κάνει ένα πολύ ώριμο τουρνουά ως τώρα στο κουμάντο της ομάδας (12.8π, 5.6ας,2.2 λάθη).

Ακόμη και μετά το σοκ του τραυματισμού του Μπόρισα Σίμανιτς, οι Σέρβοι έχουν τα κορμιά γύρω από τον Μιλουτίνοφ να προβληματίσουν τους αντιπάλους τους: Γιόβιτς και Πετρούσεφ έχουν το βεληνεκές και την κινητικότητα να ακολουθήσουν τους ελαφρούς Κουζμίνσκας και Σεντεκέρσκις και να τους βάλουν δύσκολα κοντά και μακριά από το καλάθι.

Από όπου και να το δεις, το πράγμα δείχνει ζήτημα λεπτομερειών, ίσως και ενός σουτ. Ετοιμαστείτε, έρχεται ντέρμπι!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.