Σοκ με τον Σίμανιτς

Άσχημη ήταν η εξέλιξη σχετικά με τον Μπορίσα Σίμανιτς, ο οποίος έχασε το νεφρό του μετά το χτύπημα που δέχτηκε στον αγώνα με το Νότιο Σουδάν.

Το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια, όταν ο Σιμάνιτς δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στην περιοχή των νεφρών, ενώ απέμεναν μόλις λίγα λεπτά για το τέλος της αναμέτρησης. Παρά τις γενναίες προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να συνεχίσει το παιχνίδι. Μετά την αποχώρησή του από το γήπεδο, ο Σέρβος μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Μανίλα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Η σοβαρότητα της κατάστασης έγινε εμφανής καθώς ο προπονητής Σβέτισλαβ Πέσιτς αποκάλυψε ότι ο Σιμάνιτς αιμορραγούσε πολύ, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την εξασφάλιση του απαραίτητου αίματος για τη θεραπεία του.

Οι αρχικές αναφορές από τη Σερβική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης είχαν δείξει ότι το νεφρό του Σίμανιτς και οι λειτουργίες του ήταν άθικτες. Ωστόσο, προέκυψαν νέες πληροφορίες, οι οποίες υποδεικνύουν τη σοβαρότητα του τραυματισμού. 

Αυτή η τραγική τροπή των γεγονότων όχι μόνο απέκλεισε τον Σίμανιτς από το υπόλοιπο του τουρνουά, αλλά εγείρει και ανησυχίες για τη μελλοντική του καριέρα. Η απώλεια ενός νεφρού είναι ένα σημαντικό πλήγμα και ο δρόμος προς την αποκατάσταση θα είναι αναμφίβολα δύσκολος.

Μετά τον αγώνα, ο Όμοτ, ο παίκτης που ευθύνεται για το χτύπημα που οδήγησε στον τραυματισμό του Σίμανιτς, εξέφρασε τη μεταμέλειά του για το ακούσιο περιστατικό. Εξέφρασε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση, τονίζοντας ότι ποτέ δεν είχε πρόθεση να παίξει βρώμικο παιχνίδι.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας