Θανάσης: «Ως αουτσάιντερ μπορούμε επιτέλους να χαρούμε μια νίκη» (video)

Αποστολή στη Μανίλα, Χρήστος Καούρης
Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο μίλησε για τον τρόπο που ήρθε η νίκη κόντρα στη Νέα Ζηλανδία και το τι θέλει να μεταδώσει στους νέους παίκτες της Εθνικής.

Ο φόργουορντ της γαλανόλευκης δήλωσε μεταξύ άλλων:

Συγχαρητήρια στα παιδιά που τα έδωσαν όλα. Ξέρω ότι τα προηγούμενα χρόνια παιχνίδια σαν αυτό με την Ιορδανία και τη Νέα Ζηλανδία τα θεωρούσαμε εύκολα, όμως έτσι όπως είναι οι συνθήκες φέτος τα έχουμε καταφέρει. Το σημαντικό είναι ότι τα δώσαμε όλα, κάθε ένας ήταν σταρ στο δικό του ρόλο και ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο δείξαμε πως δεν είχε τίποτα άλλο σημασία εκτός από τη  νίκη.

Θέλαμε να δείξουμε τι σημαίνει να εκπροσωπείς τη χώρα. Μερικές φορές η θέληση να εκπροσωπήσει τη χώρα σου είναι μεγαλύτερη από το ταλέντο σου. Ο κόουτς μας είπε κάποια πράγματα, μας άφησε και λίγο μόνους μας να μιλήσουμε και τα πράγματα πήγαν καλά.

Νομίζω ότι στο πρώτο ημίχρονο με τη Νέα Ζηλανδία παίζαμε το δικό τους μπάσκετ, απλώς απαντούσαμε σε ό,τι έκαναν. Στο δεύτερο βάλαμε το δικό μας παιχνίδι, παίξαμε το δικό μας μπάσκετ σε κάθε επίπεδο.

Ως αουτσάιντερ πια μπορούμε επιτέλους να χαρούμε μια νίκη χωρίς να υπάρχει το δεδομένο. Είναι ευχάριστο αυτό, αλλά από την άλλη είναι θετικό ότι έχουμε βάλει κάποια στάνταρντ σαν χώρα. Προσωπικά έχω ξεφύγει λίγο από το «πρέπει»: ζω τη ζωή που προσευχόμουν να ζήσω. Όταν βάζω «πρέπει», νιώθω άσχημα. Ειδικά σε αυτή την Εθνική, δεν έχω «πρέπει». Αυτά τα νέα παιδιά που είναι εδώ θα είναι το μέλλον της Εθνικής και θέλω να τους δείξω πως σημασία έχει να τα δώσεις όλα, να μπεις στο αεροπλάνο και να είσαι εντάξει με τον εαυτό σου.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.