Γεωργία–Βενεζουέλα 70-59: Ιστορική πρόκριση για την ομάδα του Ζούρου! (hls)

Στην παρθενική παρουσία της σε Παγκόσμιο Κύπελλο η παρέα του Σενγκέλια κατάφερε να περάσει στις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, νικώντας και τη Βενεζουέλα.

Οι Γεωργιανοί εξ αρχής επέβαλαν τον ρυθμό τους, στο πρώτο δεκάλεπτο ο Σενγκέλια πέτυχε τους 12 από τους 24 πόντους της ομάδας του, το σύνολο του Ζούρου πήρε διαφορά 11 πόντων, αλλά η Βενεζουέλα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 5, 24-19 στο κλείσιμο της πρώτης περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν πενιχρό για την Βενεζουέλα αφού πέτυχε μόλις 4 πόντους, δέχθηκε 18, οι Γεωργιανοί αν και προχώρησαν σε rotation δεν επηρεάστηκαν με τον Τζιτσάρατζε να βοηθάει και στις δύο πλευρές του παρκέ, το σκορ ημιχρόνου ήταν 42-23, με τους Γεωργιανούς να έχουν 12/15 δίποντα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Γεωργία δεν είχε τον επιθετικό ρυθμό των δύο πρώτων περιόδων, αλλά η Βενεζουέλα δεν είχε τον τρόπο να την απειλήσει με το τελικό 70-59 να σφραγίζει την πρόκριση της ομάδας του Ζούρου στην επόμενη φάση, στον 11ο όμιλο που συναποτελούν οι Γερμανία, Αυστραλία και (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) η Σλοβενία.

Από τους νικητές ο Σενγκέλια είχε 25 πόντους, ο Μπίτατζε έκανε double double 11 πόντους και 11 ριμπάουντ, Σάνατζε και Αντρονικασβίλι είχαν από 9 πόντους. Για την Βενεζουέλα που συνεχίζει στους αγώνες διαβάθμισης 17-32, ο Κολμενάρες είχε 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, ο Ματεράν είχε 12 πόντους κι ο Γκιγέντ 10.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.