Καναδάς-Λετονία 101-75: Ποιό ντέρμπι; (highlights)

Οι Καναδοί με ολοκληρωτικό μπάσκετ στο δεύτερο ημίχρονο παρέσυραν τους Λετονούς με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. 

To ντέρμπι του 8ου ομίλου είχε όλα τα συστατικά ενός παιχνιδιού που κρίνει την πρωτιά σε όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι Λετονοί εκμεταλλεύτηκαν το μεγάλο όπλο τους, την περιφερειακή ευστοχία τους (είχαν 3/3 τρίποντα στην εκκίνηση) αλλά και την αστοχία των Καναδών για κλείσουν το πρώτο δεκάλεπτο στο +10 (23-13) και να φτάσουν την τιμή της διαφοράς στους 12 πόντους, (32-20 5.32 για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου). 

Η ομάδα από τη Βόρειο Αμερική βελτίωσε την άμυνά της, στηρίχτηκε επιθετικά στον Ολίνικ, αφυπνίστηκαν οι Αλεξάντερ-Γουόκερ και Γκίλτζους-Αλεξάντερ για σαλπίσει αντεπίθεση και να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντου, 43-42.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν παράσταση για έναν ρόλο αφού οι Καναδοί είχαν ανοικτή διόδο προς το αντίπαλο καλάθι. Πέτυχαν 58 πόντους στις δύο τελευταίες περιόδους, δεχόμενοι 32 από τη Λετονία που δεν είχε άλλες δυνάμεις.

Ασταμάτητος ο Γκίλτζους Αλεξάντερ με 27 πόντους και 32 στην αξιολόγηση, εξαιρετικός ο Μπάρετ με 22 πόντους, ο Ολίνικ είχε 15 πόντους, ο Αλεξάντερ-Γουόκερ με 15 πόντους. Από τους Λετονούς ο Γκραζούλις είχε 16 πόντους, ο Ρόντιονς Κούρουξ 14 και ο Ζάγκαρς 11.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.