Ιορδανία – Ελλάδα 71-92: Όταν είδε τα σκούρα, είχε άμυνα! (highlights)

Αποστολή στη Μανίλα: Χρήστος Καούρης
Με τον Τόμας Γουόκαπ να κάνει ιδανικό ντεμπούτο σε επίσημους αγώνες (13π, 7ας) και τον Λαρεντζάκη πρώτο σκόρερ (19π), η Εθνική Ομάδα έκανε ποδαρικό με το δεξί απέναντι στην Ιορδανία στη Μανίλα.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν κακό για την Εθνική, που ήδη από τα πρώτα δύο λεπτά είχε δεχτεί 7 πόντους από τους Τζέφερσον-Ντουβερίογλου και… κουτουλούσε στην επίθεση. Ο Παπαγιάννης έκανε δύο φάουλ νωρίς, όμως ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έδωσε ενέργεια και λύσεις στην επίθεση και ο Χατζηδάκης με το πάθος του κάλυψε το «5» χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Με την άμυνα να κρατά την Ιορδανία μόλις στους 7 πόντους σε όλο το υπόλοιπο δεκάλεπτο, η Ελλάδα προηγήθηκε μοιραία με 19-14 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Πρώτα δυσκολία, μετά… βροχή

Το πρώτο τετράλεπτο της δεύτερης περιόδου συνεχίστηκε στο ίδιο, στρυφνό μοτίβο της πρώτης, με το σκορ στο 21-26. Κάπου εκεί ο Παπαπέτρου έδωσε κρίσιμες λύσεις με 6 σερί πόντους, όμως και πάλι η διαφορά ήταν κάτω από τους 10 πόντους, αφού αυτές αποδείχτηκαν σποραδικές. Το ιδανικό διάστημα της Εθνικής ήταν τα τελευταία 3.5 λεπτά του ημιχρόνου, διάστημα στο οποίο μετέτρεψε το 25-32 σε 33-46, τρέχοντας επιμέρους 14-8 με πρωταγωνιστή τον Γουόκαπ, ο οποίος είχε 11 πόντους σε αυτό το διάστημα με 3/3 τρίποντα! Η μέγιστη τιμή της διαφοράς έφτασε στους 14 πόντους (32-46) και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται στο 33-46. Το νερό είχε μπει στο αυλάκι και η Εθνική έπρεπε πλέον να διαχειριστεί την αναμενόμενη προσπάθεια των Ιορδανών να επιστρέψουν.

Η άμυνα έμπαζε για τα καλά

Η Ελλάδα μπήκε στο ματς στην ανάπαυλα για να κρατήσει τη διψήφια διαφορά και να την επεκτείνει αν γινόταν, όμως κάθε άλλο παρά αυτό συνέβη. Με ελλιπέστατη περιφερειακή άμυνα έδωσε την ευκαιρία στους Ιορδανούς να πετύχουν τρίποντα ψυχολογίας και να πετύχουν συνολικά 27(!) πόντους σε αυτό το διάστημα, μειώνοντας ως τους 3 πόντους (58-61) πριν το δεκάλεπτο τελειώσει με σκορ 60-66. Ήταν πια φανερό ότι η Εθνική έπρεπε να δουλέψει σκληρά για την πρώτη της νίκη.

Η άμυνα έδειξε το δρόμο για τη νίκη

Ήταν πλέον φανερό πως χωρίς την άμυνα του πρώτου ημιχρόνου η υπόθεση νίκη θα γινόταν ζήτημα δύο-τριών σουτ. Η Εθνική έσφιξε τα λουριά πίσω, κράτησε τους Ιορδανούς στους 2 πόντους στο πρώτο τρίλεπτο και ανέπνευσε πιο άνετα όταν πήρε διαφορά 12 πόντων (74-62). Άλλα δράματα δεν είχε. Ένα μεγάλο τρίποντο του Λαρεντζάκη και ένα λέι-απ του Παπαπέτρου έστειλαν τη διαφορά στους 16 (79-63) και η σεμνή τελετή λάμβανε τέλος, παρά την φοβερή προσπάθεια του συγκινητικού Τζέφερσον.  Επόμενος αντίπαλος οι ΗΠΑ το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.