Ιτούδης: «Θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί»

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε κατά την αναχώρηση της αποστολής για το Άμπου Ντάμπι.

Η Εθνική αναχώρησε για φιλικά παιχνίδια εν όψει Παγκόσμιου, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να τονίζει στην κάμερα του Novasports:

Για το αν είναι ικανοποιημένος με τη μέχρι τώρα προετοιμασία: «Προφανώς είμαι ικανοποιημένος, η όρεξη, η διάθεση, η συγκέντρωση και τα επίπεδα αυταπάρνησης είναι υψηλά, οπότε είμαστε ικανοποιημένοι».

Για τον στόχο: «Η Εθνική πάει σε ένα ακόμα Παγκόσμιο και είναι επιτυχία για την ΕΟΚ και την ομάδα. Έχουμε τρία παιχνίδια που είναι τελικοί, δε θα έχουμε πολλές ευκαιρίες. Κοιτάμε το ματς με την Ιορδανία ως τελικό. Έχουμε δύο φιλικά στο Άμπου Ντάμπι, τα τέσσερα που δώσαμε και η προπόνηση μας έδειξαν τι μπορούμε να κάνουμε. Η βάση μας είναι το αμυντικό κομμάτι, μπορούμε και πρέπει να έχουμε αυτή την αγωνιστική ταυτότητα. Θέλουμε καλύτερη χημεία σε άμυνα και επίθεση, αλλά και να είμαστε πιο εύστοχοι, κάτι που θα έρθει παιχνίδι με το παιχνίδι».

Για το όνειρό του για τη διοργάνωση: «Τα δικά μου όνειρα είναι να φτάσουμε υγιείς στον προορισμό μας και να μείνουμε μέχρι το τέλος. Θα έχουμε 14, δυστυχώς οι δύο πρέπει να φύγουν. Το έχω ξαναπεί, ότι είναι ώριμη η κατάσταση να το σκεφτούμε σε ένα τέτοιο τουρνουά, να έχουμε τη δυνατότητα να επιλέξουμε 12δα από 14 παίκτες. Θέλουμε να βελτιωνόμαστε, ξέρουμε ποιοι είμαστε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα διεκδικήσουμε αυτό που μας αναλογεί και αυτό θα πράξουμε».

Για την απουσία του Γ. Αντετοκούνμπο: «Δεν προετοιμαστήκαμε έχοντας τον Γιάννη, δυστυχώς το τάιμινγκ όριζε ότι δεν θα τα κατάφερνεμ είχε λίγες ελπίδες και έτσι προετοιμαστήκαμε. Προφανώς θέλουμε να έχει την υγεία του, για να αποδίδει τα μέγιστα στην ομάδα του αλλά και στην Εθνική στο μέλλον».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας