Ιταλία-Ελλάδα 74-70: Πάλεψε στην 4η περίοδο αλλά ήταν αργά (hls)

Την ήττα γνώρισε η Ελλάδα από την Ιταλία στο τουρνουά Ακρόπολις με τον Δημήτρη Ιτούδη να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει Μουντομπάσκετ για το υλικό που έχει στα χέρια του.

Η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ιταλία που εμφανίστηκε πιο έτοιμη στο παιχνίδι σε σχέση με την ελληνική ομάδα και διατήρησε το προβάδισμα απο την αρχή ως το τέλος του αγώνα. Η Ιταλία κατάφερε να κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες στην πρώτη περίοδο και τόσο με τα επιθετικά ριμπάουντ όσο και με τις διεισδύσεις που δεν μπορούσαν να ανακόψουν οι διεθνείς απέκτησαν από νωρίς ένα προβάδισμα της τάξεως των 6 πόντων (14-8). Παπαπέτρου, Αντετονκούμπο και Μήτογλου συμμάζεψαν κάπως την κατάσταση με την περίοδο να κλείνει στο 19-16.

Στη δεύτερη περίοδο, παρότι αρχικά βελτιώθηκε η άμυνά μας, εντούτοις επιθετικά η Ελλάδα ήταν πολύ άστοχη και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην καλή άμυνα των γειτόνων, με αποτέλεσμα να “χαλάει” και το μυαλό. Κι ενώ η διαφορά ήταν κοντά στους 8 πόντους, ένα ωραίο pick n roll από Παπανικολάου και Παοαγιάννη αλλά και το buzzer beater του Γουόκαπ έριξαν τη διαφορά στους 4 με τη λήξη του ημιχρόνου (35-31).

Παρόλαυτά η Ιταλία μπήκε πιο συγκεντρωμένη στο δεύτερο ημίχρονο και με 40% στο τρίποντο συντηρούσε μάλλον εύκολα το προβάδισμα. Ο Δημήτρης Ιτούδης άλλαζε πρόσωπα και σχήματα αλλά δεν έβρισκε την μαγιά για την αντεπίθεση κι έτσι η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε για την Ιταλία στο +11 57-46.

Στην τέταρτη περίοδο η Ελλάδα αντεπιτέθηκε καθώς εμφανίστηκε στο ματς πιο συγκεντρωμένη από τις τρεις πρώτες και έφτασε στο τέλος να διεκδικεί και το ματς, παρά το γεγονός ότι στην αρχή η διαφορά έφτασε για τους Ιταλούς στο +14. Με ένα 5-0 από Ρογκαβόπουλο και Παπανικολάου η διαφορά έπεσε μετά από ώρα κάτω από τους δέκα πόντους και οι διεθνείς άρχισαν να πιστεύουν στην ανατροπή. Με νέους πέντε πόντους πριν το τέλος από Γουόκαπ και Παπανικολάου η διαφορά μειώθηκε στους 2 με 2 όμως δευτερόλεπτα να απομένουν δεν ήταν εφικτό να ολοκληρωθεί η ανατροπή και η Ιταλία πήρε το ροζ φύλο αγώνα επικρατώντας με 74-70.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.