Mundobasket: Aυτό θα είναι το “σπίτι” της Εθνικής στις Φιλιππίνες

Στην πολύβουη Μανίλα των 13.484 κατοίκων θα είναι η "βάση" της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που συνδιοργανώνει η ασιατική χώρα μαζί με την Ινδονησία και την Ιαπωνία.

Στην πολύβουη Μανίλα των 13.484 κατοίκων θα είναι η “βάση” της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που συνδιοργανώνει η ασιατική χώρα μαζί με την Ινδονησία και την Ιαπωνία.

Μια πόλη… χαοτική, αλλά φουλ μπασκετική με “πετράδι” το κλειστό γήπεδο SM Mall of Asia Arena, στο οποίο η Γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει το λαμπερό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ΗΠΑ, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιορδανία.

To SΜ Mall of Asia Arena είναι το πιο σύγχρονο κλειστό γήπεδο στη μπασκετομάνα Μανίλα, κατασκευάστηκε το 2012 και η χωρητικότητα του μπορεί να φτάσει τις 20.000 θέσεις.

Το κόστος κατασκευής του άγγιξε τα 60 εκ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό για τις Φιλιππίνες, ενώ διαθέτει υπερπολυτελείς 41 σουίτες, Cafe, Lounge και εστιατόριο.

Στο “στολίδι” της Μανίλα έχει φιλοξενηθεί το πρώτο NBA Global Game που έγινε στις Φιλιππίνες ανάμεσα στους Χιούστον Ρόκετς και τους Ιντιάνα Πέισερς, το Ασιατικό Πρωτάθλημα, προκριματικοί γύροι Ολυμπιακού Τουρνουά και φυσικά αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος.

Το γήπεδο είναι πολυχρηστικό και μέσα στη 10ετή παρουσία του στη Μανίλα έχει γίνει η έδρα για αγώνες Βόλεϊ, Τένις, UFC, Monster Jam, ενώ έχουν γίνει θρησκευτικές τελετές (ξεχωρίζει αυτή με την παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου), συναυλίες (Lady Gaga, Bruno Mars κ.α.) και… καλλιστεία. Απ’ όλα έχει ο μπαξές, καθώς οι Φιλιππινέζοι εκμεταλλεύονται εμπορικά – και με κάθε τρόπο – το… καμάρι της πόλης.

Το ρεκόρ προσέλευσης θεατών έγινε το Φεβρουάριο του 2016 σε έναν τελικό του τοπικού πρωταθλήματος ανάμεσα στους Αλάσκα Έισις και τους Σαν Μιγκέλ Μπίρμεν (23.616 θεατές), ενώ μια συναυλαία των Itzy (κορεατικό girl group) είχε συγκεντρώσει 30.000 θεατές.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.