Γεωργία-Ολλανδία 77-66: Ο Μακ Φάντεν «καθάρισε» για τον τραυματία Σενγκέλια (hls)

Ο αρχηγός της Γεωργίας τραυματίστηκε στην κλείδα της ωμοπλάτης του στο 24' του αγώνα, αποχώρησε και ο Μακ Φάντεν απεσώβησε την διαγραφόμενη ολλανδική έκπληξη...

O Τόκο Σενγκέλια έδειξε τον δρόμο της νίκης στην Εθνική Γεωργίας, αλλά στάθηκε άτυχος στο 24′ του αγώνα με την Ολλανδία και δεν μπόρεσε να τον ολοκληρώσει, με αποτέλεσμα ο Αμερικάνος συμπαίκτης του, Θάντους Μακ Φάντεν, να οδηγήσει τους γηπεδούχους στο τελικό 77-66 επί των “οράνιε”.

Η Γεωργία έχει θετικό πρόσημο στην βαθμολογία (3 νίκες-2 ήττες) στην έναρξη του δεύτερου γύρου των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023 και έχει σταθερές πιθανότητες διεκδίκησης της πρόκρισης στην τελική φάση, αν καταλάβει μια από τις τρείς πρώτες θέσεις του ομίλου. Ουσιαστικά, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Γεωργίας “κυνηγά” στην βαθμολογία την Ισλανδία, καθώς η Ισπανία (3-1) και η Ιταλία (4-2), φαντάζει απίθανο να μείνουν εκτός τελικής φάσης…

Οι Ολλανδοί ήταν αξιόμαχοι και φιλότιμοι στην Τιφλίδα. Όπως κάθε ομάδα που δεν έχει να χάσει κάτι (προκρίθηκε χωρίς νίκη στον δεύτερο γύρο λόγω της αποβολής της Ρωσίας και δεν έχει πιθανότητες πρόκρισης), ήταν ανταγωνιστική μετά τα 3 πρώτα λεπτά του αγώνα (9-2) και στο δεύτερο δεκάλεπτο, προηγήθηκε δυο φορές μέχρι 6 πόντους (25-31, 27-33), βάζοντας…δύσκολα στην ομάδα του Ηλία Ζούρου. Ο Σενγκέλια που ήταν πρωταγωνιστής στο πρώτο ημίχρονο, έδωσε το σύνθημα και στην έναρξη της 3ης περιόδου. Η Γεωργία σημείωσε σερί 14-0, προηγήθηκε 49-35, αλλά στο 24′, σε φάση αιφνιδιασμού, ο Σενγκέλια έπεσε με την πλάτη στο παρκέ και τραυματίστηκε στην κορυφή της ωμπλάτης. Ο αρχηγός της Γεωργίας αποχώρησε καταχεριροκρούμενος από τους συμπατριώτες του, αλλά έδειχνε ότι πονούσε πολύ.

Η Γεωργία ήταν αναγκασμένη να συνεχίσει χωρίς τον Τόρνικε Σενγκέλια που σταμάτησε στους 20 πόντους και παρέμεινε πρώτος σκόρερ των νικητών. Η 4η περίοδος, άρχισε με προβάδισμα 12 πόντων των γηπεδούχων, αλλά οι Ολλανδοί έφτασαν στην ισοφάριση (60-60), με τον εξαιρετικό Ουόρθι Ντε Γιόνγκ. Η ανάληψη της ευθύνης για την “απάντηση” της Γεωργίας, ήρθε από τον Μακ Φάντεν με δυο συνεχόμενα τρίποντα και μια ασίστ για καλάθι του Σερμανντίνι. Η νίκη της Γεωργίας εξασφαλίστηκε, αλλά ήταν “Πύρρειος” λόγω του τραυματισμού του Σενγκέλια που δεν θα παίξκει στο επόμενο εκτός έδρας παιχνίδι με την Ιταλία.

Δεκάλεπτα: 18-18, 35-35, 56-44, 77-66

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.