ΗΠΑ – Λιθουανία 89-62: Χωρίς… αντίπαλο στον τελικό του Παγκοσμίου U17 (hls)

Επίδειξη δύναμης και κόντρα στη Λιθουανία έκαναν οι ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας με μεγάλη άνεση την παρουσία τους στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 για 6η φορά στην ιστορία τους.

Οι Αμερικανοί ήταν το απόλυτο φαβορί κόντρα στη Λιθουανία και το επιβεβαίωσαν από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο. Με τρομερή πίεση στα 3/4 του γηπέδου και διαδοχικά καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο, η ομάδα του Γουάιτ “έχτισε” από νωρίς διψήφια διαφορά και δεν επέστρεψε ποτέ στον αντίπαλο να φανεί απειλητικός. Ακόμη και όταν αποσυντονίστηκαν για λίγο με την άμυνα ζώνης των Λιθουανών, ανέκτησαν γρήγορα τον έλεγχο και επέβαλλαν τον ρυθμό τους.

Η ομάδα του Μπαρντάουσκας δεν μπορούσε να ακολουθήσει το τέμπο που είχαν επιβάλει οι ΗΠΑ, αλλά ούτε και να διαχειριστεί την πίεση που της ασκούσε ο αντίπαλος και μοιραία είχε αφεθεί στις ορέξεις των Αμερικανών, που όσο περνούσε η ώρα πρόσφεραν και θέαμα. Η διαφορά άγγιξε ακόμη και τους 26 πόντους (69-43), με το σκηνικό να παραμένει ίδιο μέχρι το τέλος και την Αμερική να προκρίνεται στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17, εκεί που θα περιμένει είτε την οικοδέσποινα του τουρνουά Ισπανία είτε τη Γαλλία.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Τζέρεμι Φίαρς με 18 πόντους και ακολούθησαν ο Νοξ με 14 και οι Καστίγιο, Βάγκνερ που πρόσθεσαν από 12. Από την άλλη πλευρά, πάλεψαν ο Βιτάουτας Ζίγκας με 17 πόντους, ο Πέτρας Παντεγκίμας με 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ και ο Αλέξας Μπιελιάουσκας με 8 πόντους, 11 ριμπάουντ, 2 μπλογκ.

Τα δεκάλεπτα: 21-7, 38-21, 64-41, 89-62

Δείτε ΕΔΩ τη στατιστική του αγώνα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.