Ουκρανία-Γεωργία 79-66: Άξιοι πολεμιστές (hls)

Kορυφαίοι των νικητών οι Μπομπρόφ και Μάκαϊλουκ, ενώ Σενγκέλια και Μακ Φάντεν δεν "έσωσαν" την Γεωργία.

Η Ουκρανία πέτυχε την πρώτη νίκη στον 7ο όμιλο της πρώτης φάσης των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023, κόντρα στην Γεωργία (79-66) και στην ουδετέρη έδρα της Ρίγα. Οι «κυανοκίτρινοι» , παρά τα δεκάδες προβλήματα του πολέμου που συνεχίζεται στην χώρα τους από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, έπαιξαν με μεγαλύτερο πάθος και στις δυο πλευρές του γηπέδου, απέναντι στην ποιοτικότερη ομάδα της Γεωργίας και είχαν σταθερό προβάδισμα στο σκορ, μετά το 12-18 της Γεωργίας στο 5′.

Η αστοχία των Γεωργιανών στα τρίποντα και στις ελεύθερες βολές, δεν τους επέτρεψε σε κανένα σημείο του αγώνα, να αντιδράσουν έχοντας διάρκεια και ενώ οι Ουκρανοί κατάφεραν να “χαλάσουν” τα ποσοστά ευστοχίας του Σενγκέλια από τον οποίο, η Γεωργία περίμενε, σχεδόν, τα πάντα για να ανέτρεπε την θετική εξέλιξη του αγώνα τους τυπικά γηπεδούχους.

Στα 9” πριν από την λήξη του αγώνα και ενώ είχε κριθεί η νίκη για την Ουκρανία από τρίποντο του νατουραλιζέ Ισούφ Σάνον, ο Εινάρς Μπαγκάτσκις πήρε τάιμ αουτ, προκαλώντας την αντίδραση του Σενγκέλια που είχε λογομαχία με τους Ουκρανούς παίκτες, ενώ μετά την λήξη του αγώνα, ο Έλληνας τεχνικός, Ηλίας Ζούρος δεν πήγε προς το κέντρο του γηπέδου για την καθιερωμένη χειραψία και ο Ουκρανός ομόλογος του έκανε άσεμνη χειρονομία.

Οι Ουκρανοί κάλυψαν και την διαφορά της ήττας τους στην Τιφλίδα (88-83) και θα έχουν βαθμολογικό πλεονέκτημα σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας που είναι πολύ πιθανή. Την Δευτέρα (4/7) θα γίνει ο αγώνας Γεωργίας-Ισπανίας και την Πέμπτη (7/7), το αναβληθέν παιχνίδι Ουκρανίας-Ισπανίας από τον προηγούμενο Φεβρουάριο, λόγω του πολέμου.

Γεωργία και Ουκρανία έχουν προκριθεί στον δεύτερο γύρο και το ζητούμενο είναι το καλύτερο δυνατό ρεκόρ νικών-ηττών από το 1-2 που έχουν και οι δυο Εθνικές ομάδες μετά το σημερινό παιχνίδι και μετά την αφαίρεση των αποτελεσμάτων των αγώνων τους με την Βόρεια Μακεδονία που έχει αποκλεισθεί. Το ίδιο θα συμβεί και για τα αποτελέσματα των αγώνων Ισπανίας-Βόρειας Μακεδονίας. Αυτό θα συμβεί γιατί από τον 8ο όμιλο (Ιταλία, Ισλανδία, Ολλανδία) έχει αποβληθεί η Ρωσία και θα πρέπει να υπάρξει βαθμολογικός ισοσκελισμός στα αποτελέσματα που θα μεταφέρουν οι 6 ομάδες των δυο ομίλων, στο νέο γκρουπ που θα συγκροτηθεί στον δεύτερο γύρο, όπως θα συμβεί και για τον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας με τις ομάδες του 3ου ομίλου.

Δεκάλεπτα: 23-20, 47-34, 60-44, 79-66

Η στατιστική του αγώνα εδώ


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.