Ζήσης: “Το άγχος στο νέο μου ρόλο είναι… άλλο πράγμα”

Ο Νίκος Ζήσης φιλοξενήθηκε στο Web Radio της Ε.Ο.Κ. και μίλησε για την εθνική, τον νέο του ρόλο και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο GM της Εθνικής είπε αρχικά:
«Το μπάσκετ είναι το πράγμα που ξέρω να κάνω καλύτερα στη ζωή μου, μέχρι πρόσφατα παίζοντας και τώρα από έναν νέο ρόλο. Είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, αλλά υπάρχει πάντα κάτι κοινό, η μεγάλη αγάπη πάνω απ’ όλα για την Εθνική. Ολοι γνωρίζουμε ότι η Εθνική είναι κάτι διαφορετικό, δεν είναι σύλλογος και ο κάθε παίκτης που αγωνίζεται ή ο κάθε άνθρωπος που είναι μέλος της, νιώθει τεράστια τιμή και ευθύνη»

Για το πως αισθάνθηκε στις κρίσιμες βολές του Παπανικολάου στα Λιόσια:
«Πλέον βιώνω αυτό που είχα ακούσει πολλές φορές ότι είναι πολύ πιο αγχωτικό και δύσκολο όταν δεν αγωνίζεσαι. Οταν αγωνίζεσαι, εκείνη τη στιγμή δεν αγχώνεσαι, έχεις τη ρουτίνα σου και τις αγωνίες σου στην προετοιμασία, και όσο πλησιάζει η ώρα του τζάμπολ, αλλά μετά όλα τελείωναν και έμπαινες να δώσεις ό,τι έχεις και δεν έχεις. Απ’ έξω είναι λίγο διαφορετικά, πάντως για να σου πω την αλήθεια ήμουν σίγουρος για τον Κώστα ότι θα τις βάλει και ειδικά όταν έβαλε την πρώτη που είναι και η πιο δύσκολη δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία. Από αυτή την άποψη λοιπόν, του άγχους, είναι πολύ πιο εύκολο να παίζεις. Για να το πω περιγραφικά και νομίζω είναι το καλύτερο παράδειγμα, είναι όπως όταν οδηγάς και έχεις έναν συνοδηγό και τον βλέπεις να κάνει κάποιες κινήσεις, αντιδράσεις και λες ώπα ρε, ήρεμα, γιατί εσύ έχεις την κατάσταση στα χέρια του. Πάντως το άγχος που έχω βιώσει στα 4 ματς της Εθνικής με τον νέο μου ρόλο είναι… άλλο πράγμα».

Για τον νέο του ρόλο στην Εθνική:
«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή κάθε ενασχόληση με την Εθνική και ο βασικός λόγος που δέχτηκε την πρόσκληση που μου έγινε. Μπαίνοντας στο τελικό στάδιο της σεζόν το βασικό ζητούμενο είναι να έχουν την υγεία τους όλοι οι αθλητές. Από ‘και και πέρα δεν έχει νόημα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, είναι είναι φουλ το ρόστερ θα είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, αν και πάντα στην Εθνική πάνω από το όποιο ταλέντο παικτών είναι να υπάρχει χημεία στο σύνολο. Ολα τα παιδιά έχουν εμπειρίες μεταξύ τους, είναι και ένα έξτρα κίνητρο τα 13 χρόνια χωρίς μια μεγάλη επιτυχία και συνοψίζοντας θα ξαναπώ ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε και να λέμε ότι πάμε μόνο να προκριθούμε, προφανώς και η ομάδα έχει τις δυνατότητες να πετύχει κάτι σπουδαίο. Η ψυχολογία βέβαια χτίζεται βήμα – βήμα και μέρα – μέρα, να πάνε καλά όλα από την πρώτη προπόνηση και να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει κάτι μεγάλο στα νοκ – άουτ όπου θεωρώ δεδομένο ότι θα φτάσει».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:
«Είναι γεγονός ότι ο Γιάννης έχει εκφράσει και δείξει πολλές φορές την αγάπη του για την Εθνική και την επιθυμία του να τη βοηθήσει, θεωρώ ότι είναι μεγάλο του όνειρο να την οδηγήσει ψηλά. Θέλω να πω όμως κάτι και δεν είναι κλισέ, ότι δεν είναι μόνο ο Γιάννης. Είδαμε στο τελευταίο παράθυρο ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού έκαναν κάτι σπουδαίο ενισχύοντας την ομάδα ενώ έπαιζαν οι ομάδες του και γενικά βλέπω να δημιουργείται μια καλή καθημερινότητα για την Εθνική και όλοι να θέλουν το ίδιο, το καλό της».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.