Eθνική: Με ποιόν προπονητή θα πορευτεί στα προκριματικά του Παγκοσμίου 2023;

Η Εθνική θα «αντλήσει» διεθνείς παίκτες από την «δεξαμένη» που δημιουργήθηκε, στην προηγούμενη προκριματική διαδικασία του Μundobasket και ανταποκρίθηκαν επάξια. Οι πιστοί «στρατιώτες» θα κληθούν να το πράξουν για τρίτη συνεχόμενη φορά κι ας μην ταξιδέψουν αρκετοί απ' αυτούς στην Ασία.

H Εθνική ομάδα έχει μάθει από την χθεσινή κλήρωση των προκριματικών του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023, τους πρώτους αντιπάλους της (Τουρκία, Μ. Βρετανία, Λευκορωσία) στον 2ο όμιλο του α’ γύρου. Μπορεί να προβλέψει τους πιθανούς αντιπάλους που θα έχει στον δεύτερο γύρο, με τις τρείς, πρώτες ομάδες του πρώτου ομίλου (Σερβία, Σλοβακία, Βέλγιο Λετονία), με τις οποίες θα διασταυρωθεί στην τελική ευθεία για το εισιτήριο πρόκρισης στο World Cup των συνδιοργανωτών, Ινδονησίας, Φιλιππίνων και Ιαπωνίας. Μέχρι εδώ καλώς, γιατί η συνέχεια που αφορά την τεχνική καθοδήγηση της Εθνικής, στα έξι «παράθυρα» των 12 αγώνων που θα δώσει, έχει μόνο αναπάντητα ερωτήματα. Γιατί, ουδείς μπορεί να απαντήσει, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην διοίκηση του ελληνικού μπάσκετ. Το πρώτο «παράθυρο» της προκριματικής φάσης, είναι στα τέλη του ερχόμενου Νοεμβρίου.

Η ελληνική ομάδα θα παίξει, την πρώτη αγωνιστική (Πέμπτη 25/11), στην Αγγλία, σ΄ένα «dejavu» έναρξης πορείας για το προηγούμενο Παγκόσμιο κύπελλο της Κίνας. Τότε, στο Λέστερ, πριν από 4 χρόνια (24/11) το τρίποντο του Γιάννη Αθηναίου, από τα 8 μέτρα, έκανε νικηφόρα την πρεμιέρα της πορείας στα γήπεδα της Κίνας.

Η επίσημη αγαπημένη δεν θα έχει και πάλι στις τάξεις της, τους διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται σε Παναθηναϊκό (25/11 υποδέχεται την Ζενίτ), Ολυμπιακό (26/11 θα παίζει στο Μιλάνο), Αρμάνι (Μήτογλου) και Μπαρτσελόνα (Καλάθης) και αυτονόητα θα απουσιάζουν οι πρωταθλητές του ΝΒΑ, Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο που θα είναι στο Μιλγουόκι. Η Εθνική θα «αντλήσει» διεθνείς παίκτες από την «δεξαμένη» που δημιουργήθηκε, στην προηγούμενη προκριματική διαδικασία του Μundobasket και ανταποκρίθηκαν επάξια.

Τιμώντας την φανέλα με το εθνόσημο και έχοντας εκπληρώσει την αποστολή τους, παραχώρησαν τις θέσεις τους, στους συμπαίκτες τους που ήταν βασικά στελέχη. Η Εθνική ταξίδεψε στην Κίνα από αυτούς τους διεθνείς παίκτες που δεν ήταν πρώτης γραμμής, αλλά βρέθηκαν στην…πρώτη γραμμή της «μάχης» και πάλι θα κληθούν να προσπαθήσουν για το εισιτήριο πρόκρισης στο Παγκόσμιο 2023.

Και ποιος θα είναι ο «ποιμήν» αυτής της Εθνικής ομάδας που θα πρέπει να έχει και μπροστάρη πάνω στο παρκέ, μετά την αποχώρηση του Μπουρούση, ο οποίος ταξίδευε από την Κίνα και έδινε το παρών σε κάθε προκριματικό παιχνίδι; Ποιος θα την καθοδηγήσει και με ποιο επιτελείο; Ουδεμία απάντηση, αντικειμενικά. Η θητεία της προσωρινής διοίκησης της ΕΟΚ, αν δεν ολοκληρώσει την αποστολή που έχει λάβει από το Πρωτοδικείο για να οδηγήσει την ομοσπονδία σε αρχαιρεσίες, όπως έχει ορίσει στις 12 Σεπτεμβρίου, λήγει. Αν, οι εκλογές γίνουν στην ορισθείσα ημερομηνία, ο πρόεδρος και οι διοικητικοί σύμβουλοι που θα εκλεγούν, θα πρέπει να ασχοληθούν άμεσα για τον νέο προπονητή της Εθνικής, στο διάστημα των δυο μηνών που μεσολαβούν μέχρι το πρώτο «παράθυρο» των προκριματικών.

Αν, οι εκλογές αναβληθούν για τρίτη φορά (σήμερα συνεδριάζει η προσωρινή διοίκηση και πλειοψηφικά θα αποφασίσει για την τύχη των εκλογών), οι νομικοί εκπρόσωποι των τριών υποψήφιων προέδρων, θα προσφύγουν στο Πρωτοδικείο για να ζητήσουν νέο ορισμό προσωρινής διοίκησης. Η δικαστική απόφαση, αναλόγως με τα πρόσωπα που θα επιλέξει ο/η πρωτοδίκης, για τον πρόεδρο και τα μέλη, θα κρίνει και ποια παράταξη θα έχει την πλειοψηφία. Αποστολή της νέας προσωρινής διοίκησης, θα είναι η τέλεση των εκλογών, ύστερα από 45 ημέρες. Δηλαδή, στις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα, όμως, η προσωρινή διοίκηση, πλειοψηφικά και αν δεν υπάρχει συναίνεση (θα είναι «θαύμα» αν γίνει), θα πρέπει να αποφασίσει για τον προπονητή της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος υφίσταται στις θέσεις των προπονητών που συνεργάζονται με την ομοσπονδία και σε δυο προκριματικές φάσεις στο Παγκόσμιο του 2019 και στο Ευρωμπάσκετ 2022, έχει «προσγειώσει» επιτυχώς την Εθνική στην τελική φάση. Σημειωτέον, ότι η όποια προσωρινή διοίκηση ορισθεί από το Πρωτοδικείο, δεν έχει δικαίωμα σύναψης νέων συνεργατών, ούτε για τον καθαρισμό των γραφείων…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.