Παγκόσμιο 2023: «Μάχη» της Εθνικής για το αήττητο της πρώτης φάσης, κόντρα σε Τουρκία, Μ. Βρετανία και Λευκορωσία

Η Ελλάδα στην δεύτερη φάση θα διασταυρωθεί με τις τρείς πρώτες ομάδες του Α' ομίλου (Σερβία, Λετονία, Σλοβακία, Βέλγιο) και θα διεκδικήσει μία από τις τρείς πρώτες θέσεις για να προκριθεί στην τελική φάση του World Cup.

Στον δεύτερο όμιλο της πρώτης φάσης στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023, κληρώθηκε η Εθνική Ανδρών, μαζί με την Τουρκία, την Μεγάλη Βρετανία και την Λευκορωσία. Οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε ομίλου, θα προκριθούν στην δεύτερη φάση και θα μεταφέρουν τα αποτελέσματα τους (νίκες-ήττες), ενώ θα συγκροτήσουν 4 ομίλους των 6 ομάδων και δεν θα παίξουν αντίπαλοι ξανά οι ομάδες από τον ίδιο όμιλο της α’ φάσης.

Οι τρείς πρώτες ομάδες κάθε ομίλου της δεύτερης φάσης, συνολικά 12 θα προκριθούν στην τελική φάση του Mundobasket (25/8-10/9/ 2023).

Η κλήρωση της Εθνικής Ελλάδας δεν είναι η καλύτερη δυνατή για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης του ομ.ίλου και την αήττητη πρόκριση της στην δεύτερη φάση, προκειμένου να μεταφέρει μόνο νίκες στην δεύτερη φάση και να έχει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην τελική φάση. Στην διπλή αναμέτρηση Ελλάδας-Τουρκίας υπάρχουν οι παραδοσιακές…εθνικές ιδιαιτερότητες της γειτονίας των δυο χωρών, ενώ στο πρόσφατο Προολυμπιακό τουρνουά. η ελληνική ομάδα νίκησε στην Βικτώρια του Καναδά και απέκλεισε τους Τούρκους στον ημιτελικό. Η Μεγάλη Βρετανία αναμένεται να είναι αξιόμαχος αντίπαλος και τουλάχιστον για το παιχνίδι στην Αγγλία, θα υπάρχουν βάσιμες αξιώσεις νίκης. Η Λευκορωσία δεν έχει σημαντικές δυνατότητες και στα ελληνικά σχέδια για την πρώτη φάση, είναι το «δυο στα δυο».

Σημασία έχει η σύνθεση της Εθνικής ομάδας, αλλά και των περισσότερων αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων, στα δυο πρώτα «παράθυρα» που συμπίπτουν χρονικά με τις αγωνιστικές της Εuroleague και όπως συνέβη στην προηγούμενη προκριματική διαδικασία για το Παγκόσμιο της Κίνας, οι διεθνείς παίκτες έμειναν στην διάθεση των ισχυρών ευρωπαϊκών συλλόγων και αφαίρεσαν πολύτιμη ενίσχυση στην διεκδίκηση της πρόκρισης από τις Εθνικές των χωρών τους.

Η πρεμιέρα της Εθνικής θα γίνει στην Αγγλία (25/11) και η συνέχεια της δεύτερης αγωνιστικής θα είναι στην Ελλάδα, με αντίπαλο την Λευκορωσία (28/11). Το πρόγραμμα: http://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/european-qualifiers/team/Greece#|tab=games_and_results

1ος όμιλος: Σερβία, Λετονία, Βέλγιο, Σλοβακία

2ος όμιλος: ΕΛΛΑΔΑ, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία, Λευκορωσία

3ος όμιλος: Σλοβενία, Κροατία, Φιλανδία, Σουηδία

4ος όμιλος: Γερμανία, Πολωνία, Ισραήλ, Εσθονία

5ος όμιλος: Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ουγγαρία, Πορτογαλία

6ος όμιλος: Λιθουανία, Τσεχία, Βοσνία, Βουλγαρία

7ος όμιλος: Ισπανία, Ουκρανία, Γεωργία, Βόρεια Μακεδονία

8ος όμιλος: Ιταλία, Ρωσία, Ολλανδία, Ισλανδία

Oι ημερομηνίες των τριών «παραθύρων» στην πρώτη φάση των προκριματικών:

20-30 Νοεμβρίου 2021

21 Φεβρουαρίου – 1 Μαρίου 2022
27 Ιουνίου – 5 Ιουλίου 2022

Οι ημερομηνίες των τριών «παραθύρων» στην δεύτερη φάση των προκριματικών:

22-30 Αυγούστου 2022

7-15 Νοεμβρίου 2022

20-28 Φεβρουαρίου 2023.

Περισσότερα σε λίγο…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.