Εθνική Γυναικών: Έναρξη προετοιμασίας για το Eurobasket 2023 χωρίς τρείς

Η ελληνική ομάδα θα δώσει συνολικά 7 φιλικά παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένων και αυτών στο δεύτερο τουρνουά "Βάσω Μπεσκάκη" που έχει ενταχθεί θεσμικά στο καλεντάρι της ΕΟΚ και των Εθνικών ομάδων.

Οι διεθνείς της Εθνικής Γυναικών συναντήθηκαν σήμερα (8/5) για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ για την πρώτη προπόνηση στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το EuroBasket 2023, με τις Εβίνα Σταμάτη, Μαριέλλα Φασούλα και Έλενα Τσινέκε να απουσιάζουν για διαφορετικούς λόγους.

H Σταμάτη αναρρώνει από τον τραυματισμό της στους τελικούς της Α1 Γυναικών, η Φασούλα ολοκλήρωσε μόλις χθες (7/5) τις υποχρεώσεις της στο ισπανικό πρωτάθλημα και έχει λάβει άδεια ξεκούρασης, ενώ η Τσινέκε επιλέχθηκε από τις Ουάσινγκτον Μίστικς στο WNBA Draft και θα έρθει την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα.

Η προετοιμασία της Εθνικής Γυναικών θα διαρκέσει 35 ημέρες ημέρες και η διοργάνωση θα αρχίσει στις 15 Ιουνίου, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 25 του ίδιου μήνα. Η ελληνική ομάδα έχει κληρωθεί στον Α’ όμιλο, μαζί με το Μαυροβούνιο, την Λετονία και την Ισπανία που είναι το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Η Εθνική Γυναικών στοχεύει μέσω της δεύτερης θέσης, να προκριθεί στην φάση των “16” του Eurobasket.

Ο τεχνικός της Εθνικής Γυναικών, Πέτρος Πρέκας, δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

Για την έναρξη της προετοιμασίας: “Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια τον τελευταίο ενάμισι χρόνο για να έρθει αυτή η στιγμή, να ξεκινήσουμε δηλαδή την προετοιμασία μας για το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πολλή μεγάλη όρεξη και ανυπομονούμε να μπούμε στο γήπεδο και να δουλέψουμε σκληρά. Αν είμαστε υγιείς και δουλέψουμε σκληρά πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολλή καλή πορεία. Γνωρίζουμε τις ομάδες που θα αντιμετωπίσουμε και τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιχνιδιού. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά τα στοιχεία για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα στους αγώνες του ομίλου.

Για το αν το ζητούμενο είναι το βήμα παραπάνω: “Είναι νωρίς να το πούμε αυτό, γιατί πρέπει να δούμε τις ομάδες και πως θα παρουσιαστούν στο γήπεδο. Στις εθνικές ομάδες υπάρχουν ιδιομορφίες και πολύ μεγάλες μεταβολές. Πρέπει να δούμε τι ρόστερ θα έχουν οι αντίπαλοι, τον τρόπο παιχνιδιού τους, αλλά και τον δικό μας τρόπο παιχνιδιού και μετά να κάνουμε μια εκτίμηση. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Για τα φιλικά προετοιμασίας: “Επιλέξαμε να δώσουμε δυνατά φιλικά και θα αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως Τουρκία, Βέλγιο, Ιταλία. Το κάνουμε αυτό ώστε να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα . Δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Θέλουμε να προετοιμάσουμε την ομάδα, ώστε να είναι έτοιμη στις 15 Ιουνίου”.

Τα φιλικά

23/5 Κωνσταντινούπολη 19.00 Τουρκία-Ελλάδα

26/5 Μονς 21.00 Βέλγιο-Ελλάδα

28/5 Μπρέν 17.00 Βέλγιο Ελλάδα

31/5 ΚΓ Αγ. Θωμά 12.00 Ελλάδα – Ισραήλ

2-4/6 2ο Τουρνουά «Βάσω Μπεσκάκη»

2/6 ΚΓ Αγ. Θωμά 18.30 Ελλάδα-Κροατία

3/6 ΚΓ Αγ. Θωμά 19.30 Κροατία-Ιταλία

4/6 ΚΓ Αγ. Θωμά 19.30 Ιταλία-Ελλάδα


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.