Super League Premier League La Liga Bundesliga Ligue 1 Euroleague

Σκαριόλο: «Μόνο στο πρώτο 10λεπτο με την Ελλάδα… φοβήθηκα»

Τι σχολίασε ο Ιταλός προπονητής για την κατακτηση του Eurobasket από την Ισπανία.

Ο Σέρτζιο Σκαριόλο ανέλυσε το πλάνο του και το πως οι Ίβηρες έφτασαν στην κορυφή, ενώ τόνισε πως η μόνη στιγμή που έδειξε να φοβάται ήταν στη φιλική αναμέτρηση με την Ελλάδα στην Αθήνα!

Ακόμη σχολίασε την επιστροφή της Βίρτους Μπολόνια στην Euroleague.

Διαβάστε τα όσα είπε μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΑ Σπορ «24 δευτερόλεπτα»:

«Σχετικά με το EuroBasket, όλο αυτό ήταν αναπάντεχο. Αναμφισβήτητα, μπαίνοντας στη διοργάνωση, ξεκινήσαμε από την όγδοη θέση με βάση το ranking της FIBA, και δεν θεωρώ ότι με βάση τα ατομικά χαρακτηριστικά των παικτών μας, ήταν μια άδικη πρόβλεψη, ωστόσο πάντα υπάρχει ένας παράγοντας, που λέγεται αξιοποίηση των ατομικών χαρακτηριστικών για το συλλογικό συμφέρον. Και αυτό είναι δύσκολο να το λάβεις υπόψη όταν ξεκινά ένα τουρνουά. Όταν γίνονται προβλέψεις, συνήθως κοιτάζουν το ρόστερ και πιθανώς αυτή να ήταν η θέση μας, δηλαδή η όγδοη.

Ήμασταν, όμως, καλά από την πρώτη μέρα. Βρήκαμε χημεία, κάναμε τις προσαρμογές μας και μοιράσαμε τους ρόλους. Είχαμε τον σοβαρό τραυματισμό του Γιουλ, αλλά το καλύψαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο όνομα του Αλμπέρτο Ντίαθ και προσπαθήσαμε να εντάξουμε και τους δώδεκα παίκτες στο rotation. Επίσης, είχαμε τρεις πολύ νέους παίκτες, που συμμετείχαν κανονικά με ρόλους στην ομάδα και μιλάμε για παιδιά γεννημένα από το 2000 και αργότερα. Θέλω να πω ότι υπήρχε πρόσφορο έδαφος, ώστε να κτίσουμε κάτι, το οποίο θα μπορούσε να λειτουργήσει σε ομαδικό επίπεδο.

Είχα καλό προαίσθημα από την αρχή και η μόνη φορά που είχα μέσα μου κλυδωνισμό, ήταν στο πρώτο δεκάλεπτο στη φιλική αναμέτρηση με την Ελλάδα στην Αθήνα. Τότε, είπα, θα περάσουμε δύσκολα φέτος! Υστερα, όμως, βρήκαμε τον τρόπο, ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στην άμυνα και στην επίθεση, και καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε κάποιους παράγοντες. Ότι τα τελευταία 7-8 χρόνια συνεργαζόμουν με τις μικρές ηλικίες της Ισπανίας και αυτά τα παιδιά μεγάλωσαν γνωρίζοντας τι ακριβώς θέλουμε ως σύστημα και ως φιλοσοφία και το δεύτερο είναι ότι δουλέψαμε με την ομάδα των παραθύρων της FIBA από την άνοιξη του 2017. Συνεπώς, κτίσαμε έναν κορμό 18-20 παικτών, που μπορεί να συγκροτούσαν μια δεύτερη ομάδα, αλλά ακολουθούσαν τις ίδιες αρχές και την ίδια δομή. Σαν πυραμίδα, από την πιο νεανική ομάδα μέχρι και την Ανδρών.

Σχετικά με την Βίρτους Μπολόνια, είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να επιστρέψουμε στην EuroLeague μέσω της βασικής οδού, δηλαδή μέσω του Eurocup. Την ίδια στιγμή, όμως, κατανοούμε ότι είναι δύσκολο, είναι μια μεγάλη πρόκληση και πρέπει να παλέψουμε απέναντι σε πολλές ομάδες. Θεωρώ ότι η φετινή EuroLeague είναι υπερβολικά ανταγωνιστική και το επίπεδο εξωφρενικά υψηλό. Πάντα ήταν υψηλό, αλλά θα συμφωνήσω με αυτούς που λένε ότι η φετινή EuroLeague θα είναι πολύ δύσκολη.

Ως Βίρτους, θέλουμε να πλασαριστούμε ανάμεσα στις ομάδες, που θα παλέψουν για μια θέση στα playoffs. Το κακό είναι ότι πέρα από τις 3-4 , για να μην πω 5-6, top ομάδες, υπάρχουν τουλάχιστον δέκα ακόμη ομάδες, που νομιμοποιούνται να βάζουν στόχο μια θέση στα playoffs. Δυστυχώς, έχουμε σοβαρούς τραυματισμούς, όπως του Σενγκέλια, του Αμπάς και άλλων παικτών, που δεν θα είναι μαζί μας τον πρώτο καιρό, άρα θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δυσκολίες ειδικά στην αρχή της σεζόν. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε συμπαγείς και όσο το δυνατόν περισσότερο συνεπείς και σταθεροί. Θα έχουμε σκαμπανεβάσματα, αλλά πρέπει να είμαστε έτοιμοι».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας