Σκαριόλο: «Φτάσαμε την Λέστερ και την Εθνική Δανίας στην διάψευση όλων των προβλέψεων»!

Ο Σκαριόλο δήλωσε "πεινασμένος", παρά τα 4 χρυσά μετάλλια της Ισπανίας στα ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ και τις άλλες διακρίσεις σε Παγκόσμια κύπελλα και Ολυμπιακούς Αγώνες:

Με μεγάλη συνέντευξη του Σέρτζιο Σκαριόλο και κάνοντας εύστοχη παραλλαγή του επωνύμου του με το Scarioro που σημαίνει ότι είναι “χρυσό”, λόγω των 4 τεσσάρων μεταλλίων του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ που έχει κατακτήσει σε διάστημα 13 χρόνων, με την Εθνική Ισπανίας, κυκλοφόρησε η ισπανική εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας ” Marca”. Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε και στη διαδικτυακή μορφή της εφημερίδας.

Αποσπάσματα της συνένεντευξης του Ιταλού προπονητή της Εθνικής Ισπανίας:

«Δεν είναι εύκολο για μια ομάδα να μπει σε μια σύντομη διοργάνωση ως το όγδοο φαβορί και φτάσει να κερδίσει. Η επιτυχίας μας, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, μπορεί να συγκριθεί μ’ εκείνη της Λέστερ στο αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και της Εθνικής Δανίας στο EURO 1992.

Ήταν πιο δύσκολο όταν είχαμε παίκτες με πολύ περισσότερο ταλέντο και προσωπικότητα που συνήθιζαν να ‘ναι τα αστέρια των ομάδων τους και έπρεπε να τους πεις να παίξουν πέντε λεπτά ή ν’ αμυνθούν. Εδώ η διαχείριση ήταν απλή και καταφέραμε με ταπεινότητα και έλλειψη εγωισμού να πάμε την τακτική πρόταση σε πολύ υψηλό επίπεδο”.

Για το… “μυστικό” της επιτυχίας, ο Σκαριόλο σχολίασε: Πάντα πρέπει να σκέφτεσαι τις έχεις μπροστά σου και να το κάνεις τέλεια. Αν πρέπει να δεις ένα video του αντιπάλου, κάνε το τέλεια. Αν πρέπει να προπονηθείς, κάνε το τέλεια. Πολλά μικρά πράγματα οδηγούν στην επιτυχία.Ομάδες με αστέρια του NBA, MVP και All Stars αποκλείστηκαν”, θεωρώντας πως “το μπάσκετ ήταν γενναιόδωρο με όσους σεβάστηκαν τις αξίες του ομαδικού αθλητισμού. Πάσα, ρόλοι, σκληρή προπόνηση, αλληλοβοήθεια, όχι εγωισμούς. Ήταν ο θρίαμβος του ομαδικού μπάσκετ”.

Ο Σκαριόλο δήλωσε “πεινασμένος”, παρά τα 4 χρυσά μετάλλια της Ισπανίας και τις άλλες διακρίσεις σε Παγκόσμια κύπελλα και Ολυμπιακούς Αγώνες: δεν μου έχει περάσει η ιδέα να αποσυρθώ, απολαμβάνω το μπάσκετ, έχω πάθος, ενέργεια, νιώθω ανταγωνιστικός, δυνατός και ενημερωμένος.

Ως προπονητής υποβάλλεσαι σε κρίση από άτομα που ως επί το πλείστον δεν έχουν πραγματικές γνώσεις για να μπορούν ν’ αξιολογήσουν. Πηγαίνουν με τη συμπάθεια, την αντιπάθεια και τ’ αποτελέσματα”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.