H εξατομίκευση του παιχνιδιού από τον «μάγο» Λούκα Ντόντσιτς αρκεί για το «repeat» των Σλοβένων;

Οι Σλοβένοι έχουν δώσει τα «κλειδιά» της Εθνικής τους στον «μάγο» Λούκα και απομένει να επιβεβαιωθεί αν το "μονοδιάστατο" παιχνίδι τους, τους οδηγήσει στην δεύτερη συνεχόμενη κατάκτηση του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ.

Με τους δυο εκ των τριών πρωταγωνιστικών παικτών στο ΝΒΑ, τον «Greek Freak», Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον «Joker», Νίκολα Γιόκιτς να έχουν επιστρέψει πρόωρα και άδοξα στις πατρίδες τους, μετά τον αποκλεισμό των Εθνικών ομάδων Ελλάδας (προημιτελικά) και Σερβίας (φάση των «16»), απομένει στον τρίτο, τον «Magic» Λούκα Ντόντσιτς, να αποδειχτεί αν ο τίτλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2022, θα κατακτηθεί από Εθνική ομάδα που διαθέτει σταρ του ΝΒΑ, όπως είναι η Σλοβενία.

Γιατί, η πρωταθλήτρια Ευρώπης 2017, εφόσον νικήσει στον σημερινό (14/9) προημιτελικό της διοργάνωσης, την Πολωνία που είναι χαμηλό…εμπόδιο και βρεθεί στον ημιτελικό, με αντίπαλο την νικήτρια του προημιτελικού Ιταλίας-Γαλλίας, θέλει να φτάσει μέχρι το τέλος της πορείας της και στο δεύτερο συνεχόμενο «χρυσό» μετάλλιο. Ο μικρότερος στόχος, πλέον, για την «παρέα» του Λούκα Ντόντσιτς είναι η «αναρρίχηση» στο βάρθο. Ο μεγαλύτερος είναι η πρώτη θέση για το «back to back» που έχουν πετύχει οι Σέρβοι (1995-97) και οι Ισπανοί (2009-2011).

Θα τα καταφέρουν οι Σλοβένοι με το μονοδιάστατο, αλλά άκρως αποτελεσματικό-μέχρι τώρα- «οne man show» παιχνίδι του πάντα χαμογελαστού σταρ των Ντάλας Μάβερικς; Γιατί, η Ελλάδα διαθέτει τον ηγέτη των Μιλγουόκι Μπακς και η Σερβία τον σταρ των Ντένβερ Νάγγετς, αλλά παρά την μεγάλη επίδραση τους στο παιχνίδι των δυο Εθνικών ομάδων τους, τα αποτελέσματα και των δυο που ήταν οι μοναδικές αήττητες στην φάση των ομίλων, απέτυχαν στην διαδικασία των νοκ αουτ αναμετρήσεων.

Η σύγκριση της παρουσίας και των τριών Ευρωπαίων σταρ του ΝΒΑ στις Εθνικές ομάδες τους και στην τακτική του παιχνιδιού τους, μέχρι τώρα, δείχνει ότι ο Ντόντσιτς είναι ένα επίπεδο υψηλότερο στο τομέα της εξάρτησης όλης της ομάδας από την δική του απόδοση. Από τα δικά του, «θαυμαστά»- έως τώρα- επιτεύγματα, χαρίζοντας δεκάδες highlights, εξαρτάται σε ποσοστό άνω του ήμισυ, η εξέλιξη των αγώνων της Εθνικής Σλοβενίας.

Ο Έλληνας και ο Σέρβος σέντερ έκαναν double-double σε σκορ και ριμπάουντ, μοίρασαν ασίστ, έκαναν εντυπωσιακά block και ήταν καθοριστικοί σε φάσεις που η ελληνική και η σερβική ομάδα, χρειάστηκε να «ακουμπήσει» την μπάλα σε αυτούς για να τις ολοκληρώσουν θετικά. Οι Σλοβένοι έχουν δώσει τα «κλειδιά» της Εθνικής τους και την μπάλα, φυσικά, στον «μάγο» Λούκα, λόγω και της ευχέρειας του να αγωνιστεί με χαρακτηριστική άνεση και αποτελεσματικότητα στις δυο θέσεις των γκάρντ, ενώ το ύψος του, τον βοηθά να ποστάρει (ένας εναντίον ενός) και με τους αντίπαλους σέντερ, όπως έκανε κατά κόρον στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Γερμανία, στην Κολωνία.

Απομένουν τρία παιχνίδια για να αποδειχτεί αν ο επιθετικός «μονόλογος» του…ασταμάτητου-μέχρι τώρα τουλάχιστον- Λούκα Ντόντσιτς, είναι και η… συνταγή, εν έτει 2022, στο ευρωπαϊκό μπάσκετ να γίνει η στέψη της νέας πρωταθλήτριας Ευρώπης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.