Τσεχία: Παράπονα για τη διαιτησία μετά την ήττα

Ο τσεχικός Τύπος εκφράζει παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα με την Ελλάδα, θεωρώντας πως η εθνική ομάδα της χώρας αδικήθηκε.

Οι Τσέχοι στέκονται στα συνολικά φάουλ των δυο ομάδων και κάνουν λόγο για ειδική μεταχείριση του Γιάννη Αντετοκούνμπο από τους διαιτητές, δείχνοντας πως έχουν επιλεκτική μνήμη από τα όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα. Οι Τσέχοι ξέχασαν πως χρειάστηκε να παίξουν στην άμυνα, στα όρια του φάουλ, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, προκειμένου να δυσκολέψουν την ελληνική ομάδα. Επίσης, δεν αναφέρονται και στα υπέρ τους σφυρίγματα, σε σημεία του αγώνα, που η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ και να τελειώσει νωρίτερα την υπόθεση πρόκριση.

Το «iSport.cz» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Σύμμαχοι των Ελλήνων οι διαιτητές. Άφησαν ατιμώρητο τον Γιάννη. Ένα μπόνους και μια αντιμετώπιση σταρ. Οι παίκτες της Τσεχίας δεν είχαν μόνο να αντιμετωπίσουν την Ελλάδα και τον αστέρα της, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Θα ήταν τεράστιο πλήγμα για το Eurobasket και τη FIBA να χάσει μετά τον Γιόκιτς μέσα σε λίγες ώρες και τον Greek Freak».

Και συμπληρώνουν: «Μια ματιά στη στατιστική δείχνει πώς σφύριξαν ο Γάλλος, ο Τούρκος και ο Λετονός. Η Τσεχία έκανε 24 φάουλ, ενώ η Ελλάδα μόνο 17. Όχι και τόσο μεγάλη διαφορά, αλλά από την άλλη η Ελλάδα εκτέλεσε 29 βολές και η Τσεχία μόλις 9. Μόνο ο Γιάννης στάθηκε στη γραμμή και έκανε μόνο ένα φάουλ, ενώ για την Τσεχία αποβλήθηκαν ο Βέσελι και ο Άουντα. Θα θυμάστε το 2019 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν ο Γιάννης είχε αποβληθεί με πέντε φάουλ γιατί του τιμώρησαν κάποιες διεισδύσεις στις οποίες έσπρωχνε».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας